Najnovije vesti

(FOTO) NEVEROVATAN PRIZOR NA DIVLJOJ DEPONIJI KRAJ ZAGREBA: Građani uslikali oko 300 glasačkih kutija iz doba SFRJ
Foto: Facebook/I to je Zagreb/Karla June

KAKO SU TAMO ZAVRŠILE

(FOTO) NEVEROVATAN PRIZOR NA DIVLJOJ DEPONIJI KRAJ ZAGREBA: Građani uslikali oko 300 glasačkih kutija iz doba SFRJ

Hrvatska

Oko 300 glasačkih kutija još iz doba bivše Jugoslavije već nedeljama stoji u kanalu Sava – Odra u blizini Lučkog u Zagrebu.

Da su to ostaci nekih prošlih vremena, vidi se po grbu koji stoji na crvenim kutijama, a na gomilu smeća upozorio je Davor Tomaško, većnik MO-a Blato, u čijem kvartu, kaže, postoji još divljih deponija.

 

"Pretpostavljamo da su se nalazile u nekom kabinetu ili ministarstvu, pa su tokom adaptacije zajedno sa građevinskim šutom i starom stolarijom završile na spomenutoj lokaciji", kaže Davor Tomaško. On nije jedini koji je primetio glasačke kutije.

 

foto: Facebook/I to je Zagreb/Karla June


Fotografije su završile i na Facebook stranici “I to je Zagreb”, pa su se mnogi zainteresovali za kutije, ponudivši čak i da plate za njih.


"Trebalo bi ih uzeti i prodati kolekcionarima bez obzira na to što su grbovi malo oštećeni", komentarisali su korisnici Fejsbuka. O problemu divljih deponija u Blatu većnici mesnog odbora već su upozoravali Čistoću, Ministarstvo zaštite okoline, Kabinet za prostorno uređenje.

 

"Dok se službe dogovaraju ko će i šta preduzeti, nove količine otpada neometano se dovoze na različite lokacije", kaže Tomaško.

 

Kurir.rs/Večernji.hr
Foto: Facebook/I to je Zagreb/Karla June

 

 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

KURIR TV VESTI: Evo kada će Beograd dobiti gradonačelnika

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...