(FOTO) MALA JE KAO AVION VIŠE NIJE KOMPLIMENT U NAŠOJ ZEMLJI: Hrvati ne prestaju da se sprdaju sa nabavkom izraelskih krntija od aviona
Foto: Facebook/Zvonko Pongrac

društvene mreže se usijale

(FOTO) MALA JE KAO AVION VIŠE NIJE KOMPLIMENT U NAŠOJ ZEMLJI: Hrvati ne prestaju da se sprdaju sa nabavkom izraelskih krntija od aviona

Hrvatska -

Premijer Andrej Plenković rekao je da će odluka o nabavci 12 raubovanih izraelskih vojnih aviona F-16 C/D Barak da obezbedi sposobnost hrvatskih oružanih snaga i ratnog vazduhoplovstva u narednih najmanje 25 godina.

Ministar odbrane Damir Krstičević je istakao da je ovo investicija u bezbednost Hrvatske, što je preduslov nene stabilnosti i budućeg privrednog razvoja.

Svi su, dakle, srećni. Premijer, ministar, a da ne pričamo koliko su zadovoljni Izraelci, koji su Hrvatskoj avione "uvaljali" i koji mogu da očekuju priliv od 50 miliona dolara godišnje koliko će iznositi troškovi nabavke u narednih deset godina, kako kaže premijer Plenković.

Ali, nisu svi baš impresionirani nabavkom 30 godina starih letelica.

Predsednik HSS-a Krešo Beljak je pak rekao da je ovo istorijski dan hrvatske gluposti, a s njim bi se složili i neki građani koji su svoje "oduševljenje" podelili na društvenim mrežama.

Javili su se duhovitom objavom i nekadašnji HNS-ovci, sada okupljeni u GLAS-u.

Kurir.rs/100posto.hr

Foto: Fejsbuk

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) PRIŠTINA POČINJE SA FORMIRANJEM ZSO?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja