(VIDEO) MEDIJI IZ SLAVONSKOG BRODA OBJAVILI STRAŠNE SNIMKE: Ovo je dokaz da benzin već 6 dana ističe u vodu
Foto: Youtube/Printscreen

GRADONAČELNIK BESAN

(VIDEO) MEDIJI IZ SLAVONSKOG BRODA OBJAVILI STRAŠNE SNIMKE: Ovo je dokaz da benzin već 6 dana ističe u vodu

Hrvatska -

Direktor "Kroduks" energetike, Branko Radošević, danas je, na mestu gde se saniraju zagađene površine u Slavonskom Brodu, ponovio stav te firme kako taj incident ne može biti povezan s zagađenjem vode na pogonu s koga se snabdevaju grad i okolina.

"Pouzdano ne mogu da tvrdim da li je iscurilo 150 ili 200 litara. Ono što mogu da kažem jeste da smo pokupili svu tečnost koja je istekla i koju smo našli s vodom. Tečnost je pokupljena i odložena na sigurno mesto. Ostali deo ćemo verovatno naći u zemlji ako ju je zemlja usisala", rekao je Radošević i odbio da komentarše tvrdnje slavonskobrodskog gradonačelnika kako je moguće da je isteklo i desetak hiljada litara naftnih derivata.

Gradonačelnik Mirko Duspara od prvog dana govori kako nisu preduzete sve potrebne mere na tlu natopljenom naftom.

"Iz Kroduksa su se postavili kao ljudi koji saniraju, a svemu su pristupili neozbiljno, spaljena trava je na pojedinim delovima samo sastrugana. Grad nije dobio dojavu da se išta radi. Da nismo digli na noge ministarstva, mi bismo i dalje pili tu vodu", kazao je kada je saznao za ekološku katastrofu.

Novinari lokalnog portala SBplus danas su objavili snimke za koje tvrde da dokazuje kako benzin, suprotno izjavama direktora firme, i danas još uvek teče iz cevi.

"Nadležni kažu, za dva sata, slobodnim padom, bez pritiska u cevi, isteklo je tri kubika benzina", piše SBplus.

Kurir.rs/SBplus/Index.hr Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track