BIZARNO! HRVAT UHAPŠEN JER JE FOTOGRAFISAO KASARNU: Sude mu po zakonu iz SFRJ, plaća kaznu u nemačkim markama
Foto: Profimedia, Filip Plavčić/Ilustracija

neverovatno

BIZARNO! HRVAT UHAPŠEN JER JE FOTOGRAFISAO KASARNU: Sude mu po zakonu iz SFRJ, plaća kaznu u nemačkim markama

Hrvatska -

Zbog fotografisanja vojnog objekta sa jasno istaknutim znakom o zabrani fotografisanja 28-godišnji muškarac prekršajno će odgovarati, kažu u Policijskoj upravi iz Gospića.

Reč je o kršenju javnog reda i mira odnosno kršenju naredbe o zabrani pristupa ili zadržavanja, fotografisanja ili skiciranja na određenom mestu.

Predviđena je novčana kazna određena kao “protivrednost domaće valute od 50 do 200 nemačkih maraka ili kazna zatvora do 30 dana”.

Građanin je kasarnu u Gospiću fotografisao mobilnim telefonom u nedelju 1. aprila oko 15 sati, u tome je uočen i biće sankcionisan, novčano ili upućivanjem u zatvor, rekla je portparolka Policijske uprave Ličko-senjske Kristina Orešković.

Oreškovićeva dodaje da se prekršajni postupci vode po Prekršajnom zakonu preuzetom iz bivše države i da je novčana kazna određena kao “protivrednost domaće valute od 50 do 200 nemačkih maraka ili kazna zatvora do 30 dana”.

Predsednica Prekršajnog suda u Gospiću Žana Vlainić rekla je da do njih predmet još nije došao, ali da načelno može reći da će se utvrđivati oblik krivice, odnosno namera, da li je reč o nehatu ili je osumnjičeni fotografisao kasarnu za neku ozbiljniju svrhu.

Kurir.rs/Index.hr

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) SRBIJA ĆE ZATRAŽITI ROK TRAJANJA BRISELSKOG SPORAZUMA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track