(VIDEO) ČOVEK S KRSTOM NA LEĐIMA PRED VLADOM HRVATSKE: I nazad ću pešice ako donesu zakon!
Foto: Printscreen/ Facebook

HODAO OD RIJEKE DO ZAGREBA

(VIDEO) ČOVEK S KRSTOM NA LEĐIMA PRED VLADOM HRVATSKE: I nazad ću pešice ako donesu zakon!

Hrvatska -

Riječanin Saša Pavlić, koji je prepešačio gotovo 200 kilometara sa drvenim krstom na leđima, iz protesta što je država opredelila pola milijarde dolara za polovne borbene avione, dok su fondovi za retke lekove i dečje bolesti gotovo prazni, stigao je u Zagreb.

Kako je i najavio se u 11 sati pojavo na Markovom trgu, gde je sedište vlade, kako bi političarima i premijeru Andreju Plenkoviću preneo svoju poruku.

Saša je tokom pešačanje na Tviteru već poručio premijeru Plenkoviću da ga njega i njegove saradnike poziva da nađu rešenje za problem neodgovarajućeg sistema lečenja dece.

"Pozivam premijera Hrvatske Andreja Plenkovića, ministra zdravstva Kujundžića i predstavnike udružena obolelih da iskoriste današnji trenutak i nađu rešenje za problem neodgovarajućeg sistema lečenja dece danas u Hrvatskoj, a da ih građani s podrškom čekaju napolju".

Najavljeno je da će u to vreme biti organizovan protest na Markovom trgu, a građani su se pozivali putem Fejsbuka.

"Pre svega smo silno zadovoljni jer smo našu misiju gotovo priveli kraju. U 11 sati na Markovom trgu ćemo Vladi uručiti krst. Toplo se nadamo da ćemo biti primljeni na razgovor da im kažemo šta mislimo", poručio je Marin Stošić koji se pridružio Saši Pavliću na njegovom putu iz Rijeke do Zagreba.

"U svakoj državi prioritet su bolesna deca, i pred avionima i pred svim. Nadamo se da će Vlada učiniti nešto, da u to ne verujemo, ne bismo ovo ni radili. Saša je pola puta plakao, ljudi ga prepoznaju...Ovo ništa nije bilo režirano, sve je iskreno i spontano. Ne želimo da nam se politika uvlači u celu priču. Došao nam je Pernar da napravi nekakav ekskluzivni intervju sa Sašom, on mu je rekao ne".

Saša Pavlić rekao je kako nema nikakva očekivanja pošto dođe na Markov trg.

"Želja mi je da se predstavnici Vlade nađu s predstavnicima udruženja obolele dece, da zajedno sednu za sto i nađu rešenje, a da im mi građani damo podršku, da možemo svi zajedno aplaudirati ovoj Vladi. Podrška mi je porodica, to je temelj svega. Ako Vlada donese zakon kojim će se rešiti problemi dece, i natrag ću ići peške pa makar u kolicima", rekao je Saša koji je tokom puta povredio nogu.

Kurir.rs/ 24sata.hr

Foto: Printscreen/ Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track