KOLINDA I PLENKOVIĆ OPTUŽENI ZA GENOCID: Krivična prijava ih tereti za poznatu teoriju zavere
Foto: Profimedia, Fonet, Beta/Hina Admir Buljubašić

šokantno

KOLINDA I PLENKOVIĆ OPTUŽENI ZA GENOCID: Krivična prijava ih tereti za poznatu teoriju zavere

Hrvatska -

Opštinsko državno tužilaštvo u Splitu primilo je krivičnu prijavu protiv predsednice Kolinde Grabar-Kitarović, premijera Andreja Plenkovića i ministra obrane Damira Krstičevića "za suučesništvo u genocidu nad hrvatskim narodom i trovanja kemtrejlsom".

Dakle, u krivičnoj prijavi se govori o teoriji zavere i trovanju hrvatskih građana gasova koje navodno ispuštaju avioni dok lete hrvatskim nebom. Prijavu je podnela dalmatinsko udruženje "Ne govoru mržnje - istinom protiv laži", čije je sedište u Podstrani, nedaleko od Splita. "Danas, 3. aprila 2018. godine, na 49 stranica s dokazima, Udruženje 'Ne govoru mržnje - istinom protiv laži' podnelo je Državnom tužilaštvu Krivičnu prijavu protiv Kolinde Grabar-Kitarović, Andreja Plenkovića, Damira Krstičevića, Tomislava Ćorića i Branke Ivančan-Picek (DHMZ), za suučesništvo u genocidu nad hrvatskim narodom. Jer nisu zaustavili trovanje građana kemtrejlsom iako su uredno primali naše dopise...", navode u tom udruženju.

Oni navode i da predsednica nije "zaustavila trovanje hrvatskih građana kemtrejlsom iako je uredno primila njihove dopise u kojima već dugo vremena upozoravaju na kontinuirani aerosolni napad na atmosferu, na globalni napad klimatskim inženjeringom i menadžmentom solarne radijacije čiji programi razaraju Zemljine sisteme za održavanje života".

Većina naučnika navodi da je kemtrejls nedokazana teorija zavere koja hara internetom proteklih nekoliko decenija, a ima sledbenike u celom svetu. Naime, po toj teoriji zavere putnički, vojni i komercijalni avioni ostavljaju štetne tragove za sobom dok lete, što se jasno može videti po vedrom vremenu kad je nebo prošarano belim prugama. Pobornici te teorije smatraju da se na taj način ljudi truju. Tvrdnje teoretičara zavere naučnici odbacuju i navode da su tragovi koji se vide iza prolaska aviona kondenzacioni "putevi", za koje je normalno da nastaju na svim visinama.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track