JEZIV PEDIGRE MONSTRUMA IZ HRVATSKE KOJI JE ISKASAPIO TRUDNU DEVOJKU (18): David Komšić (20) nije jedini ubica u svojoj porodici, evo ko je sve okrvavio ruke!
Foto: Printscreen Index.hr

prati ih prokletstvo

JEZIV PEDIGRE MONSTRUMA IZ HRVATSKE KOJI JE ISKASAPIO TRUDNU DEVOJKU (18): David Komšić (20) nije jedini ubica u svojoj porodici, evo ko je sve okrvavio ruke!

Hrvatska -

David Komšić (20) napokon mora da preuzme odgovornost za svoje ponašanje i za smrt devojke na pragu života. Tragedija je da je to uradio mlad čovek. Tragično je i da živimo u društvu koje u velikoj meri toleriše ovakvo nasilje.

Borba protiv nasilja ne smeti da bude samo slogan sa plakata. Nasilje se ne sme tolerisati, ni u porodici, ni na ulici, ni u vezi, a posao je roditelja da između ostalih mlade ljude uči odgovornosti i toleranciji. U vaspitanju se moraju postaviti granice svojoj deci, jer se tako formira savest", reklaje između ostalog obrazlažući presudu od 30 godina zatvora za brutalno ubistvo Kristine Krupljan (18).

Komšić je 22. februara 2017. bivšu devojku koja je bila trudna sa novim partnerom izmasakrirao sa 88 uboda nožem, od kojih je više od deset u vrat i glavu. Ovo okrutno ubistvo bilo je glavna tema i u njegovu rodnom Kiseljaku u Bosni i Hercegovini. Mediji u BiH podsetili su da u porodici Komšić, David nije jedini ubica, a on sam je pre nego što je ubio devojku, u aprilu 2016. godine zgazio Josipa Kolarića (72).

Komšići su se inače iz Kiseljaka pre sedam godina preselili u Zagreb.

"Jabuka ne pada daleko od stabla", samo je jedan od komentara koji su preplavili društvene mreže posle vesti o ubistvu koje je počinio mladi Kiseljačanin. Mediji podsećaju na već pomalo zaboravljena ubistva koja je počinio Davidov deda po ocu. On je posle kafanske svađe ubio dvojicu poznanika, a navodno zbog međe.

Prokletstvo ovog dvostrukog ubice prenelo se najpre na drugo, a potom i na treće koleno porodice Komšić. Tetka Davida Komšića, takođe je počinila zločin i u sopstvenoj kući pucnjem iz vatrenog oružja, pod nikad do kraja rasvetljenim okolnostima, ubila komšiju.

Izvršenej kazne izbegavala je tako što je ostajala u drugom stanju, da bi na kraju pobegla u Hrvatsku. Nitko u Kiseljaku ne zna da li je ikada odležala kaznu. Jedna od njegovih sestara pre par godina doživela saobraćajnu nesreću u kojoj je jedva preživela i mesec dana bila u komi. Mnogi kažu da porodicu prati prokletstvo još od ubistva koje je počinio Davidov deda.

Činjenica je da su tri generacije porodice Komšić mnoge zavile u crno od Kiseljaka sve do Zagreba. Čak je u Davidov otac Ivo Komšić uspeo da zgrozi javnost svojom reakcijom posle izricanja presude.

On je podivljao kada je čuo presudu i skočio i sa suprugom Oliverom i izašao iz sudnice. Odgurnuo je sudskog policajca urlajući:

"Sramota, osudili ste dete iz Bosne, odlazim odavde, j... vam mater".

Inače ovaj bahati ugostitelj prethodno je, dolazeći na izricanje presude, mater psovao i novinarima zato što su došli da izveštavaju o presudi njegovom sinu.

Ivo Komšić inače je bio ćutljiv i malo je sa kim kontaktirao iako se i u Kiseljaku i u Zagrebu bavio ugostiteljstvom. Odmah posle rata porodica Komšić otvorila je u to vreme poznatu diskoteku “Miami” na samom ulazu u Kiseljak. Sličnim poslovima nastavili su da se bave i u Zagrebu.

Međutim, ni posle odlaska u Hrvatsku nisu se oslobodili navike da nasiljem, pa i ubistvom, “rešavaju” životne probleme. Nažalost, unuk je po okrutnosti s kojom je usmrtio bivšu devojku i njeno nerođeno dete nadmašio i svoga dedu i tetku!

Kurir.rs/Fokus.ba

Foto printscreen Index.hr

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) VUČIĆ I BORISOV O SAMITU U SOFIJI! Kosovo je pozvano da učestvuje?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track