(VIDEO) CIRKUS U HRVATSKOM SABORU! POSLANIK DONEO TANGE I ŠTIKLE, PA PORUČIO KOLEGAMA: Ovo su pokloni za žene zarobljene u muškim telima
Foto: Youtube/Printscreen

BURNA RASPRAVA

(VIDEO) CIRKUS U HRVATSKOM SABORU! POSLANIK DONEO TANGE I ŠTIKLE, PA PORUČIO KOLEGAMA: Ovo su pokloni za žene zarobljene u muškim telima

Hrvatska -

Saborski poslanik Željko Glasnović (Nezavisni za Hrvatsku) za govornicom je prvo izlagao dešavanjima na Bliskom istoku, ali je ubrzo prešao na Istanbulsku konvenciju i određenim rekvizitima iznenadio sve prisutne.

"Pošto je glavna tema danas Istanbulska konvencija, imam neke poklone za našu koaliciju ovde", rekao je Glasnović, pa iz crne kese izvukao baletanke. Njih je namenio SDP-ovom poslaniku Bojanu Glavaševiću "ako nije siguran kog je pola".

"Imam poklone, za Glavaševića baletanke, za koaliciju HDZ-a/HNS seksi štikle, imam seksi tanga gaćice za žene zarobljene u muškim telima", rekao je Glasnović držeći u rukama ženske najlonke, a ne tange, prenosi Jutarnji.

"To je trebalo da uruče feminstkinje, ove babe ili neko drugi, no posao je pao na mene, možete pokupiti nagrade posle glasanja", poručio je.

Istanbulska konvencija kolokvijalni je naziv za Konvenciju Saveta Evrope o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u porodici, a donesena je još 2011. godine.

Iz desno-klerikalnih krugova dolaze optužbe da Konvencija zapravo promoviše rodnu ideologiju koja, kako kažu, promoviše "radikalni feminizam" i LGBT aktivizam , što izvlače iz činjenice da se u njoj spominje rod kao kategorija iako se rodni identitet spominje u svim hrvatskim zakonima još od 2008. godine.

Kurir.rs/Jutarnji list Foto: Youtube/printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track