(VIDEO) TRAGEDIJA NA DEČIJEM ROĐENDANU: Dečak (8) došao na proslavu pa se utopio na bazenu!
Foto: Printscreen Facebook

istraga u toku

(VIDEO) TRAGEDIJA NA DEČIJEM ROĐENDANU: Dečak (8) došao na proslavu pa se utopio na bazenu!

Hrvatska -

KOPRIVNICA - Velika tragedija koja se dogodila u nedelju zavila je Koprivnicu u crno.

Osmogodišnji dečak se utopio na Gradskim bazenima tokom proslave rođendana. Iako službenih informacija još uvek nema, procurili su neki detalji tragedije. Posle obdukcije biće jasnije od čega je nesretno dete preminulo. Naime, prema izjavama nekih svedoka koji su se juče zatekli na Gradskim bazenima, postoji mogućnost da dečak nije umro od utapanja.

"Dete je bilo ukočeno na dnu bazena, a niko pre toga nije video da maše rukama ili traži pomoć", rekao je jedan od svedoka.

Koprivnička policija preuzela je sve fotografije kobnog dečjeg rođendana, a danas će detaljno da pregleda sve snimke kamera na bazenima i da obavi razgovor sa svedocima. Kamere na bazenima trebalo bi da otkriju kako se tačno sve dogodilo i što je prethodilo tragediji.

Kako se saznaje iz izvora bliskih istrazi dečak navodno nije bio plivač. Da li su organizatori rođendana to znali, nije poznato. Deca su krenula u brzu reku, i dečaka niko nije primetio.

Da podsetimo, dečak je bio na proslavi dečijeg rođendana u grupi od osam vršnjaka. Na njih su pazile dve animatorke i voditelj proslave rođendana, a tamo je bio i spasilac.

Dete se utopilo u takozvanoj veštačkoj, brzoj reci, uskom delu bazena koji podseća na rečno korito u kome voda malo jače struji.

Dečakov otac čekao je u kafiću na bazenima da se završi proslava. Čuo je kako neko viče "Dete se davi!", utrčao je unutra, ali već je bilo prekasno.

Kurtir.rs/Podravski.hr

Foto printscreen Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track