(VIDEO) HAOS U GLINSKOM ZATVORU: Pobuna zatvorenika zbog trovanja hranom, pokušali da siluju službenicu!
Foto: Printscreen Slobodna Dalmacija

problemi iza rešetaka

(VIDEO) HAOS U GLINSKOM ZATVORU: Pobuna zatvorenika zbog trovanja hranom, pokušali da siluju službenicu!

Hrvatska -

GLINA - U zatvoru u Glini došlo je do masovne pobune zatvorenika. Njih čak 150 navodno se pre dve nedelje otrovalo hranom. Neimenovani svedok tvrdi da je nastao opšti haos u zatvoru.

"Deo zatvorenika otrovao se hranom, otprilike oko 40 odsto njih. Javili su da imaju probavne smetnje i nastao je opšti haos u zatvoru", rekao je jedan izvor.

Iako je uprava zatvora naredila ispitivanje hrane koja je poslužena zatvorenicima, još nema zvaničnih nalaza. Ovo navodno nije jedini zatvorski incident u poslednje vreme, ali se o njima se ne priča. Tako su jednog zatvorenika punih osam sati zaboravili na slobodi, drugi je pokušao da siluje službenicu, a treći nožem napao drugog zatvorenika...

"Magacin je bio pun kose, a ona je bila krvava. Pokušao je da je siluje", kažu sagovornici Proverenog o pokušaju silovanja.

Zatvor u Glini je zatvorenog tipa s osnovanim i poluotvorenim odeljenjem na istoj lokaciji. Osnovan je 1902. godine kao Kraljevsko zemaljsko popravilište, a od 2002. godine nosi današnji naziv - Kaznionica u Glini.

Kurir.rs/Provjereno

Foto printscreen Slobodna Dalmacija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track