(FOTO) GRAĐANI SLAVONSKOG BRODA I DALJE U PANICI: Voda je masna kada odstoji, neću je više piti!
Foto: Čitalac 24sata.hr

EKOLOŠKA KATASTROFA

(FOTO) GRAĐANI SLAVONSKOG BRODA I DALJE U PANICI: Voda je masna kada odstoji, neću je više piti!

Hrvatska -

Građani Slavonskog Broda su izgubili poverenje kada je u pitanju pijaća voda koja im se isporučuje, a po svemu sudeći, biće vrlo teško vratiti ga.

Čaša s vodom koja na površini ima masnu mrlju ponovo je uzbunila javnost, a fotografiju je uslikala jedna žena iz naselja Zrinski - Frankopan iz Slavonskog Broda.

"Čula sam od ljudi da je voda masna, ali da se to vidi tek kada malo odstoji. Sipala sam u utorak poslepodne u 17 sati i već oko 21 sat videla se manja količina masnoće. Ujutro je na površini vode u sredini čaše bila vidljivo formirana masna mrlja u sredini čaše", rekla je Hrvatica koja ne veruje da je masna voda samo u njenoj čaši.

foto: Čitalac 24sata.hr

"Neko ipak nešto krije, od kako je objavljeno da je voda ispravna kombinovali smo, pili flaširanu vodu, ali i vodu iz česme, od kada sam videla kako voda izgleda, sigurno je više neću piti", rekla je.

Istovremeno, sličan problem je uočen i na drugom kraju grada u ulici Tome Bakača, nedaleko od centra grada. O prvom kao i drugom slučaju izviješten je slavonskobrodski Vodovod.

Pojedinci smatraju da neće moći da se utvrdi šta je tačno uzrok zagađenja sve dok se ne obavi provera cele trase produktovoda, ali ne površinski već dubinski, pa ako je potrebno da se celi gasovod otkopa.

"Nama još niko nije pokazao crtež kako izgleda gasovod, a zna se da on ne ide pravolinijski, najveća depresija je sigurno na području kanala Mrsunja ispod kog prolazi produktovod", rekao je direktor Vodovoda Stjepan Aščić. Iako to nije naglasio, ipak bi moglo zaključiti da postoji sumnja da upravo na tom delu još uvek ističe sadržaj u vodu.

Kurir.rs/24sata.hr Foto: Čitalac 24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track