PUPOVAC PREKINUO IZLAGANJE ZBOG HRVATSKIH DESNIČARA: Čim je pomenuo Blesak i Oluju počeo haos u parlamentu!
Foto: Dragan Kadić

DOBACIVANJE

PUPOVAC PREKINUO IZLAGANJE ZBOG HRVATSKIH DESNIČARA: Čim je pomenuo Blesak i Oluju počeo haos u parlamentu!

Hrvatska -

Poslanik i predsednik Samostalne demokratske srpske stranke u hrvatskom parlamentu, Milorad Pupovac, prekinuo je danas svoje izlaganje zbog dobacivanja opozicionih poslanika, nakon što je podržao Dragana Jelinića za novog Državnog tužioca.

On je najpre upozorio da treba obezbediti veća finansijska sredstva za rad tužioca i obezbediti da bude oslobođen pritisaka.

"Klub SDS S-a očekuje da u tom pitanju nema ni podsticaja ni ometanja, a, nažalost, mnogi predmeti za ratne zločine čekaju i kada je u pitanju 'Blesak' gde niko nije odgovarao niti za jedan zločin počinjen prema srpskim civilima i kada je u pitanju 'Oluja' kada niko nije odgovarao ni za masovne progone i ubistva", rekao je Pupovac.

Na pomen ratnih operacija hrvatske vojske i policije "Blesak" i "Oluja", tokom kojih je iz Hrvatske proterano više stotina hiljada Srba, desničari u Saboru su negodovali i dobacivali Pupovcu, pa je on prekinuo svoje izlaganje.

Iz opozicije, naime, juče su ocenili neozbljnim izbor Jelinića za Državnog tužioca u poslednjem trenutku ističući da to ostavlja sumnju u nezavisno pravosuđe.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: Dragan Kadić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track