Najnovije vesti

HRVATSKI MINISTAR POLICIJE PORUČIO: Da je Vulin došao na granicu bio bi vraćen!
Foto: Printscreen Youtube

DAVOR BOŽINOVIĆ O SRPSKOM MINISTRU ODBRANE

HRVATSKI MINISTAR POLICIJE PORUČIO: Da je Vulin došao na granicu bio bi vraćen!

Hrvatska

ZAGREB - Hrvatski ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović izjavio je danas da bi srpskom ministru odbrane Aleksandru Vulinu bio odbijen ulaz u Hrvatsku da je danas došao na granicu s tom zemljom.

Božinović je za HTV rekao da Vulin spada među političare koji konstantno daju izjave koje ne doprinose rešavanju dobrosusedskih odnosa i rešavanju otvorenih pitanja. Prema njegovim rečima, Hrvatska je u ovoj situaciji, pogotovo nakon incidenta tokom prošlonedeljne posete Hrvatskog sabora Beogradu povukla "jedini mogući potez".

Upitan da li Vulin može da nastupa kao ministar bez "zelenog svetla" nadređenih, Božinović je rekao kako je to stvar odnosa u Vladi Srbije.

Božinović je rekao ne zna kakav bi sada mogao biti državni odgovor Srbije, ali zna da nijedan hrvatski zvaničnik, ministar, član vlade ili parlamenta koji je boravio u Srbiji nije davao uvredljive izjave za srpsku politiku i srpski narod.

Hrvatski ministar je ocenio da je pred Srbijom puno posla s obzirom da je kandidat za članstvo u Evropskoj uniji.

"Hrvatska podržava da sve države iz ovog dela Europe postanu članice EU, ali uz ispunjavanje kriterijuma, ne samo ekonomske i pravne, nego i političke prirode", kazao je Božinović i dodao da se puno toga treba promeniti kako bi taj proces krenuo dalje.

Kurir.rs/Beta

Foto printscreen Youtube

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...