TODORIĆ PORUČIO: Boriću se protiv izručenja, uskoro dolazim u Hrvatsku!
Foto: Reuters

ne odustaje

TODORIĆ PORUČIO: Boriću se protiv izručenja, uskoro dolazim u Hrvatsku!

Hrvatska -

Bivši vlasnik i osnivač Agrokora Ivica Todorić nazvao je današnju odluku suda u Londonu svojom pobedom i poručio da će se boriti protiv izručenja Hrvatskoj, ali da će uskoro doći u tu zemlju.

"Bićete svi iznenađeni kada dođem u Hrvatsku", rekao je Todorić obraćajući se novinarima u Londonu, nakon što je Vestministerski sud odlučio danas da bude izručen Hrvatskoj, gde će se suočiti sa optužbom u vezi sa proneverom 110 miliona evra.

Sud u Londonu odobrio je da Todorić bude izručen Hrvatskoj, ali će on ostati na slobodi uz strožije mere opreza dok odluka ne postane pravosnažna. "Ovo je još jedna moja pobeda", ocenio je Todorić.

Naglasio je da će koristiti sve zakonske mogućnosti koje mu se pružaju u Velikoj Britaniji da bi izbegao izručenje, ali da će se, uprkos tome, uskoro pojaviti u Hrvatskoj. Todorić nije želeo da precizira datum dolaska u Hrvatsku, već je samo rekao "videćete".

Bivši vlasnik Agrokora ima pravo žalbe na današnju odluku suda.

Reč je o prvostepenoj odluci, a konačna će biti doneta nakon tri do šest meseci.

Todorić je uhapšen u Londonu 7. novembra prošle godine na osnovu evropskog naloga za hapšenje koji je raspisala Hrvatska, ali je istog dana pušten uz kauciju od 100.000 funti i uz posebne mere.

On je, zajedno sa još 14 ljudi, pod istragom zbog dužničke krize u Agrokoru, kompaniji koja u Hrvatskoj i regionu zapošljava oko 60.000 ljudi i nad kojom je nadzor preuzela hrvatska država.

Kurir.rs/Tanjug

Foto Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track