SLUČAJNO SAZNAO VELIKU TAJNU O SOPSTVENOM DOMU: Vinkovčanin u kafiću načuo jezivu priču i shvatio da živi u KUĆI STRAVE!
Foto: Profimedia

SVE VREME IM JE PRETILA SMRT

SLUČAJNO SAZNAO VELIKU TAJNU O SOPSTVENOM DOMU: Vinkovčanin u kafiću načuo jezivu priču i shvatio da živi u KUĆI STRAVE!

Hrvatska -

VINKOVCI - Luka Džijan iz prigradskog vinkovačkog naselja Mala Bosna šokirao se kad je pre dva-tri meseca slučajno u jednom kafiću u Vođincima čuo razgovor gostiju iz kog je shvatio da je u zidu podruma njegove porodične kuće u Ulici Vladimira Gortana 150 još od završetka rata 90-ih godina prošlog veka - sakrivena bomba!

"Sasvim slučajno sam čuo kako jedan gost drugome govori kako je posle odlaska vojske iz Male Bosne u podrumu jedne kuće u nekakvom udubljenju ostavio bombe. Kako je opisivao taj događaj, zainteresovao sam se i bilo mi je sve jasnije da priča o mojoj kući, posebno kada je spomenuo mali podrum u koji se ulazi preko samo nekoliko stepenica. Prvo sam mu rekao 'Jel' ti mene zezaš?', a kada mi je objasnio da je tokom rata i on bio na položaju u Maloj Bosni i kada mi je potvrdio da je to poslednja kuća s desne strane prema Ceriću, bilo mi je potpuno jasno da je bomba u zidu podruma moje kuće", priča uzbuđeno Džijan.

On dodaje da je 1995, odmah posle rata, počeo da obnavlja kuću i da je video neko udubljenje u zidu podruma, ali je pomislio da je nastalo od bombardovanja, pa ju je zatvorio.

foto: Profimedia

"Kada sam pre desetak dana u Vinkovcima video policajce, koji su izložili svoju opremu, vidio sam i uređaj za koji su rekli da je neka vrsta rendgena, a koji može da vidi i šta je u zidu, pa sam im rekao da sumnjam da je kod mene u zidu bomba. Rekli su da će doći da pregledaju, i evo, pronašli su bombu", objašnjava on.

Josip Colarić, vođa grupe protiveksplozijske zaštite Policijske uprave vukovarsko-sremske, kaže da je u ovom slučaju reč o ručnoj bombi 91. Đ.Đ., koja će biti uništena.

"U 2017. pronašli smo na raznim mstima 2.800 kilograma raznih eksplozivnih sredstava, a od građana smo preuzeli 2.100 kilograma bombi, streljiva, eksploziva. U ovih nekoliko meseci ove godine pronašli smo, ili preuzeli od građana, stotinjak bombi, desetak automatskih pušaka, sedam ili osam pištolja, pet vojničkih karabina i oko 6.000 komada streljiva raznog kalibra. Svaki dan uništavamo prikupljeno i sada, kada su intenzivniji poljski i građevinski radovi, dnevno imamo jednu do tri intervencije pregleda sumnjivih predmeta i najčešće se pokaže da su strah i oprez bili opravdani", dodaje Colarić.

Kurir.rs/Glas Slavonije

Foto: Profimedia/Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track