SRAMOTAN STATUS POTPREDSEDNIKA HRVATSKOG SABORA: Uz Tompsonove stihove veličao proterivanje Srba
Foto: Youtube/Printscreen

SLAVIO BLESAK I OLUJU

SRAMOTAN STATUS POTPREDSEDNIKA HRVATSKOG SABORA: Uz Tompsonove stihove veličao proterivanje Srba

Hrvatska -

Potpredsednik hrvatskog Sabora Milijan Brkić objavio je sramotan status na Fejsbuku u kojem je uz citiranje stihova pesme “Duh ratnika” Marka Perkovića Tompsona slavio operaciju “Bljesak” i veličao "Oluju".

Brkić je uz naslov “Potreban nam je “Bljesak” koji će u našim srcima pokrenuti “Oluju” za jaku Hrvatsku” citirao i Tompsonove stihove “sve bih dao da je vidim ponosnu i lepu k'o u snovima, sve bih dao da je vidim i opet bih spreman stao, svoj bih život dao".

Dalje Brkić piše da su pre 23 godine hrvatske oružane snage “veličanstvenom vojno-policijskom akcijom ‘Bljesak’ oslobodili zapadnu Slavoniju”.

"Bila je to izvrsno i precizno izvedena akcija Hrvatske vojske i specijalne policije, koja je nadalje omogućila vojno-policijku akciju 'Oluja' čime je Hrvatska pokazala snagu i spremnost da uspostavi državnopravni poredak na celom svom području", napisao je Brkić.

Osim toga, objavio je i sopstvenu fotografiju u vojnoj uniformi iz 1995. godine.

"Operacija ‘Bljesak’ znači uvek govoriti istinu o domovinskom ratu, znači uvek zahvaliti onima koji su bili deo nje - pre svega prvom hrvatskom predsedniku dr. Franji Tuđmanu i svim hrvatskim braniteljima, te s pijetetom se setiti svih poginulih i ranjenih hrvatskih branitelja, znači neizbrisiv deo hrvatske isptorije, znači ponos svih Hrvatica i Hrvata! Taj direktan značaj, kao i istinite i za hrvatsku istoriju bitne činjenice se nikada ne smeju zaboraviti, jer je hrvatska država stvorena na žrtvi, borbi i pobedi hrvatskih veterana u domovinskom ratu.

Naša je obaveza prema njihovoj žrtvi velika i obavezuje nas da u zajedništvu gradimo bolju i jaku Hrvatsku. Ali i da budemo ponosni, dostojanstveni, čvrsti i odlučni u odbrani svojih nacionalnih interesa kao što smo bili i te ponosne i slavne 1995. godine", naveo je Brkić.

Kurir.rs/Dnevnik.hr Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja