KOLINDA BRUTALNO ODBRUSILA PLENKOVIĆU: Mogu ja i bez tebe!
Foto: Beta, Printscreen

BEZ DLAKE NA JEZIKU

KOLINDA BRUTALNO ODBRUSILA PLENKOVIĆU: Mogu ja i bez tebe!

Hrvatska -

ZAGREB - Predsednica Kolinda Grabar-Kitarović ponovo je zaoštrila retoriku prema premijeru Andreju Plenkoviću i vladi porukom da su njene mere za demografiju spremne i da će ih, kako je rekla, ako treba sama predstaviti.

Na taj način je, naime, Kitarovićeva odgovorila Plenkoviću, koji je na njene kritike vlade da ne čini ništa po pitanju demografije, rekao da "iskoristi sve mere koje su njoj na raspolaganju".

Poručivši da neće sve ostati samo mrtvo slovo na papiru, Kitarovićeva je navela da je posetama županijama i povremenim izmeštanjem svog kabineta, puno naučila o stanju na terenu.

"Naučili smo koja je problematika, koje su pozitivne mere koje se preduzimaju, ali i kako bismo doveli do veće stope nataliteta. Postoji praćenje svetskih i drugih trendova. Mere su spremne, dogovorićemo se o njihovu predstavljanju. Ja bih volela da to bude u sinergiji s vladom, a ako ne bude, onda ću ih predstaviti sama", rekla je predsednica novinarima, preneli su hrvatski mediji.

Ovo je praktično samo još jedan u nizu napada Kitarović na vladu i premijera Plenkovića, prvenstveno zbog iseljavanja i negativne demografske slike.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Printscreen, Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track