HRVATSKI SABOR ZAMENILA FAST FUDOM U IRSKOJ: Bivša sekretarica moćne stranke ni jednog trenutka ne žali za tim, evo zašto
Foto: AP, Beta

emigracija

HRVATSKI SABOR ZAMENILA FAST FUDOM U IRSKOJ: Bivša sekretarica moćne stranke ni jednog trenutka ne žali za tim, evo zašto

Hrvatska -

Među mnogobrojnim Hrvatima koji posao i životnu sreću traže u “dvadesetprvoj hrvatskoj županiji” – Irskoj, ovih dana se našla i 35-godišnja Zagrepčanka Jasmina Barić

“Kad radiš u Saboru i vidiš kako stvari funkcionišu, vrlo brzo doneseš odluku da spakuješ kofere. Otišla sam u Irsku, ovde sam pet meseci i nijednog trenutka nisam požalila”, kaže bivša sekretarica Kluba poslanika Živog zida i SNAGE u Hrvatskom saboru, koja je otišla u Dablin trbuhom za kruhom.

Njen odlazak iz čisto praktičnih razloga posebno je pogodio čelnike najbrže rastuće političke stranke, Živog zida, Ivana Pernara i Ivana Vilibora Sinčića. Barićeva je, naime, bila sekretarica kluba Živog zida i SNAGA-e u Hrvatskom saboru. A u Irsku je, po sopstvenim rečima, odlučila da ode jer su joj se zgadili i politika i političari.

“Bila sam sekretarica od 1. novembra 2016. do 1. decembra 2017. godine. Mnogi su mislili da nisam svoja kad sam rekla da ću da odem, ali ja sam tu odluku, iako je ona jedno vreme tinjala, donela vrlo brzo. Naime, kad radiš u Saboru i vidiš kako stvari funkcionišu, vrlo brzo doneseš odluku da spakuješ kofere. Imala sam kolegenicu koja je otišla na Island i onda sam rekla – ma, idem i ja. Otišla sam u Irsku, ovde sam pet meseci i nijednog trenutka nisam požalila”, priča svoju priču Jasmina.

Barićeva je, u stvari, bila (i još je) članica stranke SNAGA, u koju je došla kao aktivistkinja udruženja Franak jer je i sama svojedobno bila “u barku sa švajcarskim frankom”.

Okidač za odluku o odlasku u Irsku bilo je stanje u Saboru, koje je imala prilike neposredno da upozna.

“Kad Sabor gledate iznutra i vidite kako se trguje, brzo shvatite sve čega smo inače svesni, a to je da su retki oni koje je briga za ljude. U mom slučaju stvar koja je pretegla bila je situacija iz juna, u krizi vlasti, kad je Most izašao, a HNS ušao u Vladu. Pregovaralo se i sa strankom SNAGA i mi smo imali nekoliko predloga zakona koji državu ne bi koštali ništa, a pomogli bi ljudima. Koštalo bi to banke, ali rečeno nam je da smo preskupi. Tu shvatite da njih nije briga za ljude”, ispričala je ona.

Kada je odluku o odlasku saopštila Sinčiću i Pernaru, njima se to nije svidelo. Pernar je, kaže ona, rekao da joj neće potpisati raskid ugovora, a Sinčić je to doževio kao lični poraz. Na kraju su se, kaže Barićeva, pomirili s njenom odlukom. Ona sada radi u jednom fast fud restoranu u Dablinu i ne žali zbog te životne odluke.

Kurir.rs/Net.hr

Foto: Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track