BAHATI TURISTI DIVLJALI PO HRVATSKOJ: Poljaci goli skakali po krovovima, digli Makarsku na noge! (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube

počelo je počelo

BAHATI TURISTI DIVLJALI PO HRVATSKOJ: Poljaci goli skakali po krovovima, digli Makarsku na noge! (VIDEO)

Hrvatska -

MAKARSKA - Grupa poljskih turista unajmila je kuću na Zelenki, na Putu Požara, i pretvorili je u privatnu rezidenciju. Odlučili su da se ne obaziru propise i zakone koji se nimalo ne razlikuju od evropskih, pa tako i poljskih, i rešili da rade šta im je volja.

Jedan meštanin snimio je njihove bahanalije, a vrhunac je bio kolektivno penjanje na krov trospratne kuće. Tamo su vikali i galamili i igrali i skidali gaće pred zapanjenim građanima. Pokazivanje "muškosti" i stražnjice posebno im se dopalo.

"Raspalili su tehno muziku i čitav komšiluk digli na noge. da vam ne govorim kako su deca reagovala na njihovo ponašanje i skidanje", kaže govori jedan od komšija veselih Poljaka sa Zelenke.

Upozoravali su ih da ne luduju po krovu, da je opasno, da se smire, ali oni su posle toga bili još gori."Spuštenih gaća hvatali su se za genitalije, pokazujući nam što misle o našim protestima", kaže jedan Makaranin.

Poljaci o kojima je reč nisu, međutim, nisu ''obični'' gosti, već organizatori i učesnici prvog sedmodnevnog projekta naziva ''Šor" koji u Poljskoj imaju na desetine hiljada pratilaca po društvenim mrežama. Svoj "festival" su oglasili i plakatima na kojima stoji da u Makarskoj nude ''ludu, turbo zabavu''.

Posle prijave za narušavanje javnog reda i mira, na kraju je reagovala i makarska policija. Poljacima su izdali upozorenje.

Kurir.rs/Slobodna Dalmacija

Foto printscreen Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track