DRAMA NA LETU ZAGREB-BEČ: Puklo staklo na pilotskoj kabini, avion prinudno sleteo ubrzo posle poletanja (VIDEO)
Foto: Profimedia

incident

DRAMA NA LETU ZAGREB-BEČ: Puklo staklo na pilotskoj kabini, avion prinudno sleteo ubrzo posle poletanja (VIDEO)

Hrvatska -

Avion koji je jutros u 8:10 časova poleteo iz Zagreba prema Beču, morao je da se okrene i vrati u Zagreb zbog napuknuća vetrobranskog stakla na pilotskoj kabini, potvrđeno nam je iz CA.

"U skladu s propisanim kompanijskim bezbednosnim procedurama za ovakve događaje, koji se testiraju još prilikom projektovanja aviona i za koje su pilotske posade školovane i uvežbane, avion je preusmeren u Međunarodnu vazdušnu luku Zagreb pa je sigurno sleteo sa 66 putnika", rekao je Davor Janušić, glasnogovornik CA.

Naglasio je da bezbednost putnika i članova posade na letu ni u jednom trenutku nije bila ugrožena, kao i da su piloti striktno primenili predviđenu bezbednosnu proceduru.

Pojasnio je, takođe, da je pomenuto vetrobransko staklo na pilotskoj kabini sastavljeno od više slojeva i ima dodatna ojačanja, odnosno, da je projektovano tako da ovakve i slične situacije ne ugrožavaju bezbednost letenja.

Posle informacije da se avion vraća u zagrebačku vazdušnu luku, preventivno su pozvani vatrogasci što je takođe, tvrdi Janušić, uobičajena i tačno propisana procedura u civilnom avio-saobraćaju.

Avion je privremeno povučen iz saobraćaja, a zamena stakla obaviće se u tehničkom sedištu firme koje se nalazi u Međunarodnoj vazdušnoj luci Zagreb.

Sve putnike s ovog leta su zbrinuti, ali i oni sa povratnog leta iz Beča za Zagreb, koji je takođe otkazan.

"Većem delu putnika s navedenih letova već je ovezbeđen prevoz do njihovog odredišta i to na letovima partnerskih kompanija, pa su oni već skoro svi i stigli na svoja odredišta. Kompanija se isvinjava svim putnicima sa ovih letova zbog pomeranja", poručuju iz CA.

Kurir.rs/24sara.hr

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja