Najnovije vesti

PLENKOVIĆ U NOVOM PROBLEMU ZBOG AFERE MEJLOVI: Poslanik Živog zida podneo krivične prijave protiv Dalićeve, Ramljaka, ministra finansija Marića i njega
Foto: EPA/Antonio Bat

traže i njegovu ostavku

PLENKOVIĆ U NOVOM PROBLEMU ZBOG AFERE MEJLOVI: Poslanik Živog zida podneo krivične prijave protiv Dalićeve, Ramljaka, ministra finansija Marića i njega

Hrvatska
21:11h

Generalni sekretar parlamentarne opozicione stranke Živi zid, Tihomir Lukanić, podneo je krivične prijave protiv četiri osobe uključene u delovanje u vezi krize u Agrokoru.

Lukanić je krivične prijave podneo protiv premijera Andreja Plenković, bivše ministarke privrede i potpredsednice vlade Martine Dalić, bivšeg vladinog poverenika u Agrokoru Ante Ramljaka i ministra finansija Zdravka Mariću.

Andrej Plenković je ključna osoba u ovom trenutku oko koje se sad sve vrti, smatra Lukanić.

Ono što je, kako kaže, važno za kontekst nagodbe je da je znao sve i da je bio uključen. Možda nije bio idejni tvorac nagodbe, ali je bio dobro obavešten o svemu, naveo je.

Lukanić, naime, smatra da bi saborska većina trebalo da otkaže poslušnost Plenkovićevoj vladi i da bi Državno tužilaštvo trebalo da reaguje u što kraćem roku s obzirom na to da nagodba koja bi trebalo da bude potpisana 10. jula neće biti valjana ako je zasnovana na krivičnim delima.

Jedan od dosadašnjih epiloga je da su neke firme ostvarivale višestruko veću dobit u godini kada su radile za Agrokor u odnosu na prethodne godine.

Recimo Texo Management ostvarila je 12 puta veću dobit nego godinu pre, a

Altera Savetovanje čak 35 puta veću dobit nego ranije, rekao je Lukanić.

Lukanićeve krivične prijave zasnovane sun a četiri krivična dela iz Kaznenog zakona RH: Zloupotreba položaja i ovlašćenja, zloupotreba povlašćenih informacija, trgovanje uticajem I neprijavljivanje pripremanja krivičnog dela.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...