Najnovije vesti

OGLASIO SE TODORIĆ POVODOM OSTAVKE DALIĆEVE: Plenkoviću, sad si ti na redu
Foto: Profimedia

dočekao

OGLASIO SE TODORIĆ POVODOM OSTAVKE DALIĆEVE: Plenkoviću, sad si ti na redu

Hrvatska
21:27h

Posle podnošenja ostavke Martine Dalić na mesto potpredsednice Vlade i ministarke privrede zbog, kako je istakla, želje da ne bude kočnica Plenkovićevoj Vladi, a kao rezultat objavljenih prepiski na mejlovima, o slučaju Agrokor još jednom se oglasio i Ivica Todorić.

Ukazao je na to da je sada vidljivo da je Plenković znao šta se sve događa s Grupom Borg i pozvao ga da zbog toga podnese ostavku.

Todorićev tekst prenosimo u celosti:

"Želim ukazati na sledeće: od 20. 10. 2016. godine, kada je izglasano poverenje sadašnjoj Vladi RH, pa do 12. 2. 2017. godine, sa mnom kao vlasnikom ili s bilo kim iz menadžmenta Agrokora niko iz bilo koje državne institucije nije stupio u kontakt niti razgovarao.

foto: Beta/Admir Buljubašić

Andrej Plenković

Doduše, očito su Dalićka i njeni iz Grupe Borg s Agrokorovim krticama aktivno sarađivali, mesecima iznosili službenu poverljivu dokumentaciju i to je pravi posao za DORH koji može lako izneti prezentaciju Vladi koju je imao Ramljak pre nego što je postao vladin poverenik. Tako bi se lako utvrdio izvor podataka i dokumenata.

Posebno naglašavam činjenicu da je Ramljak pre izglasavanja Lex Agrokora imao prezentaciju u Vladi a svi znamo u kakvom je tada statusu bio. Bio je, otkrivaju mejlovi, član Dalićkine privatne tajne Grupe Borg. Plenković je, kako su pokazali mejlovi, o svemu bio informisan što nesumnjivo znači da je imao punu kontrolu nad procesom otimanja Agrokora. Kako je mogao u Vladi da prima ljude koji su protivzakonito dolazili do dokumentacije?

Tim ljudima je Dalićka davala poverljivu dokumentaciju hrvatske kompanije, čime su poništili sve norme demokratije i pravne države. Svaki premijer svake demokratske zemlje odstupio bi istog trenutka. Ovo je, premijeru Plenkoviću neodbranjivo. Svojim očigledno isplaniranim potezima ste Agrokor pretvorili u plen privatnih interesa. A to, jednostavno, nije dopustivo.

A pazite ovo - sa menadžmentom Agrokora nikada niko osim na tajnom sastanku (koji je bio samo čist spin, a ne neki sastanak) nije ni progovorio.

foto: Beta/Denis Cerić

Martina Dalić

Zašto me niko nije barem pitao da li sam u problemima? Da jedna vlada tako postupa s najvećom kompanijom u državi je jednostavno neshvatljivo.

Pazite, da je Agrokor i bio u problemima, trebalo je s nama razgovarati, utvrditi eventualne razmere problema i pitati nas za rešenja koja smo, kako sam već više puta dokazao, imali na stolu. Za razliku od takve komunikacije, tajnim privatnim grupama su nas zarad lične koristi planski uništavali.

Mislim da posle ovih novih činjenica Plenković mora da podnese ostavku!

Premijer Plenković, Dalićeva i njihove "Grupe" naneli su ogromnu finansijsku i političku štetu, posramili su Hrvatsku, a tek će je posramiti. Pišem mu danima - što više čeka, to će biti više štete!

Znate li zašto sam u moje poruke tako uveren? Znam da je ono što sam gradio i izgradio konkurentno i najuspješnije i nešto što nikome u ovom delu EU nije uspelo. Bio sam sam protiv svih, pa ponekad i protiv javnosti. Vidite, uvek sam posao i sve uspehe sportski prihvatao, pri čemu se mora razumeti da sam bio prvi na tržištu cele srednje i jugoistočne Evrope.

Gradio sam Agrokor 40 godina na najpošteniji način i stvarno smo svih mojih 60.000 ljudi, moj menadžment i ja ogromna žrtva tog našeg zajedničkog doprinosa društvu.

Isto tako znam da je ovo što rade Plenković, Dalić i "Grupe" duboko protivzakonito i nemoralno i da svakim danom proizvodi štetu državi, HDZ-u, hrvatskim građanima i sve nas zajedno vodi u močvaru", napisao je Todorić.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto: Profimedia, Beta

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...