INDEX OBJAVLJUJE MEJLOVE KOJI DEMANTUJU PLENKOVIĆA: Hrvatski premijer učestvovao u donošenju Lex Agrokora
Foto: Beta/Admir Buljubašić

CRNO NA BELO

INDEX OBJAVLJUJE MEJLOVE KOJI DEMANTUJU PLENKOVIĆA: Hrvatski premijer učestvovao u donošenju Lex Agrokora

Hrvatska -

Ne stoji teza premijera Andreja Plenkovića da nije znao za sve procese unutar Borg grupe, kao i da nije učestvovao u radu te grupe na Lex Agrokoru, piše danas portal Index, koji je nastavio da objavljuje mejlove inkriminišuće mejlovi koji potvrđuju tvrdnje tog portala.

Naime, upravo je premijer Plenković "molio" buduće pisce Lex Agrokora da se s njim sastanu "vezano za temu na kojoj rade", piše portal i u prilog tome objavljuje mejl bivše ministrke privrede Martine Dalić od 5. marta, koji glasi:

"Premijer moli da sutra dođete u vladu u 15:30 vezano uz temu na kojoj radimo. Nadam se da cete uspeti", napisala je Dalić.

Ovaj poziv se, navodi se, nije odnosio samo na članove Borg grupe nego i na Zdravka Marića, ministra finansija.

Nakon toga je usledio "uradak" Korunić, a reč je o hodogramu aktivnosti iz kojeg je jasno vidi da ta grupa radi tajno za vladu.

"Draga Martina, U prilogu naš uradak. Skrećemo pažnju na listu pitanja koju bismo hteli uputiti firmi", napisao je Korunić.

Na tom sastanku raspravljalo se o aktualnoj situaciji u Agrokoru, ali i o izlasku iz te situacije, odnosno budućem zakonu.

Bio je to vrlo bitan sastanak, a upravo je zbog tog sastanka advokat Boris Šavorić odložio je direktan let za London.

U Veliku Britaniju ipak je otišao tog dana, ali preko Beča u 18:40 sati i to nakon sastanka s Plenkovićem, navodi Index.

"Da li mogu povesti svog kolegu od poverenja partnera Tonija, kojeg svi znaju. Pa ako se rasprava oduži, da imate pravnu podršku", napisao je Šavorić u mejlu.

Toni, kojeg Šavorić pominje u mejlu je advokat Toni Smrček, tako da ne stoji još jedna Plenkovićeva tvrdnja da nije znao o detaljima angažiranja te advokatske kancelarije jer su na sastanku bila dva advokata iz te kancelarije.

Drugi sastanak Borg grupe s premijerom održan je 23. marta, sedam dana pre nego što će Lex Agrokor biti usvojen na vladi.

Pisanje Lex Agrokora u to se vreme već dobro "zahuktalo", piše portal.

Kurir.rs/ Tanjug/ Index.hr

Foto: Beta/Admir Buljubašić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track