GLAVNA ATRAKCIJA: Poni Juli svaki dan izlazi u kafić sa svojim vlasnikom, ali JEDNU STVAR nikako da nauči (VIDEO)
Foto: Printscreen Facebook/24sata

stalni gost

GLAVNA ATRAKCIJA: Poni Juli svaki dan izlazi u kafić sa svojim vlasnikom, ali JEDNU STVAR nikako da nauči (VIDEO)

Hrvatska -

Hrvat Ivica Radičević privlači veliku pažnju u svom rodnom Kupinečkom Kraljevcu, pošto svaki dan u lokalni kafić vodi i svog neobičnog kućnog ljubimca.

"E moja Juli, teško ćemo ovako napred. Moraš da skupiš hrabrost i pređeš preko tih stepenica", tepao je Ivica svojoj ljubimici, kobili Juli.

A Juli ko Juli, ni makac. Strah je još veći. Samo četiri mala stepenika ispred kafića Princ, još joj, iz nekog samo njoj poznatog razloga, predstavljaju problem.

Možda je samo previše svesna da će se, ako sama ne preduzme ništa, njen brižni gazda pobrinuti za sve. Čini se da je stvarno tako. Ivica čeka neko vreme kao da želi da vidi da li može ona to, da li će da pokaže zube i stane na kraj svojim strahovima ili će opet da glumi uplašenu životinju i tako mu se po hiljaditi put uvuče pod kožu.

"Odustajem, draga moja. Dođi da te ja prenesem preko ovih stepenica. Nije to za tebe", sam je sebe uveravao Ivica.

Juli se sklupčala u njegovom naručju, zatvorila oči i delovala kao da bi volela da je Ivica tako nosi još barem dva kruga oko velikog imanja, a ne samo preko nekoliko stepenika. Gazdi ipak nije svejedno. Juli ipak ima 40 kilograma.

Spusti je pred ulazom kafića i zabava tada može da počne. Minijaturni konj visok je tek 60-ak centimetara i star godinu i po, ali je prava atrakcija među gostima kafića. Svako ko je do tada čitao novine, posle ulaska Juli, postane potpuno nezainteresovan za događaje u svetu.

Deca momentalno prestaju da budu neposlušna, a roditelji ne mogu, a da se ne razneže. Juli kao da se trudi da svakom od njih pokloni bar malo svoje pažnje.

"Juli obožava decu. Nikad nikoga ne bi povredila i baš svako može da joj priđe. Strpljivo će da stoji pored vas i neće hteti da ode sve dok ste spremni da je mazite", otkrio je Ivica umiljatu narav svog neobičnog ljubimca.

O Juli se, kaže, najviše brine njegova ćerka Jelena (10).

"Na njen glas najviše reaguje. Potpuno poludi od sreće. Ona je šeta, češlja i vodi na ispašu. Često joj daje omiljene poslastice, a to su šargarepa i jabuka", kaže Ivica.

"Pametna je Juli, zna kome treba najviše da se umiljava", našalio se gazda.

Prisetio se dana kad ju je video kao malu kobilu i nije, kaže, mogao da odoli tako slatkom stvorenju. Kupio ju je za 1.000 evra.

"Morao sam da je kupim. Nemate pojma koliko smo srećni što je imamo. Ima genijalnu narav. Najbolji prijatelji su joj naši psi, Đina i Mrvica. S njima se igra i valja po travi", oduševljeno je unedogled pričao Ivica.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto: Printscreen Facebook/24sata

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja