Najnovije vesti

POZDRAV ZA BEOGRAD I KO IH JE.E! Evo šta su sve hrvatski maturanti rekli kada su ih pitali  DA LI MRZE SRBE...
Ilustracija, Foto: Shutterstock

anketa usred zagreba

POZDRAV ZA BEOGRAD I KO IH JE.E! Evo šta su sve hrvatski maturanti rekli kada su ih pitali DA LI MRZE SRBE...

Hrvatska

Maturanti su, kao i svake godine "okupirali trgove i ulice hrvatskih gradova", a dogodilo se i nekoliko incidenata, prenose hrvatski mediji.

Maturanti su se okupili na Trgu bana Jelačića oko podneva, da bi zatim svi krenuli prema parku Bundek, pri čemu su uzvikivali stih proustaške pesme

"Evo zore, evo dana" i nosili zastavu takozvane Herceg-Bosne.

Hrvatski "Indeks" je objavio i fotografiju na kojoj se vidi ispisano ustaško "U" na jednom spomeniku uz "za dom spremni".

Zbog toga se, kako navode, na društvenim mrežama i forumima postavilo pitanje da li su maturanti preterali s nacionalističkim i homofobnim ispadima.

Novinari zagrebačkog “Indeksa” zbog toga su pitali maturante da li mrze Srbe i homoseksualce. Evo nekih odgovora:

"Ima ih dosta koji su nacionalno nastrojeni. Ja iskreno nisam. Slušam i srpsku muziku i oni meni nimalo ne smetaju. Simpatični su kad ih upoznamo i mislim da su takvi samo oni koji ne poznaju nikoga koji su iz Srbije, inače ne bi tako reagovali", rekla je jedna maturantkinja

"Srbi isto treba da budu deo Hrvatske, ako se slože. Ako ne, ko ih je*e", naveo je jedan maturant.

"U našoj 12. gimnaziji imamo svakakvih nacionalnosti i nosimo roze majice. Mislim da to sve govori. Volimo Hrvatsku. Sve prihvatamo i poštujemo. Pozdrav za Beograd i pozdrav za Srbiju", rekla je jedna grupica srednjoškolaca.

"Ima sigurno takvih ljudi, ali mislim da je to više zezancija. Ne mislim da neko ozbiljno misli nacionalistički i homofobno. Mislim da se samo trude biti protiv norme", rekao je jedan mladić.

"Mislim da bi trebalo da budemo otvoreni prema svim ljudima, svih boja i rasa, vere i seksualnosti", istakao je jedan učenik.

Kurir.s/B92/Index/Foto: Shutterstock

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...