HAOS NA FRLJIĆEVOJ PREDSTAVI U BRNU! DEMONSTRANTI PREKINULI IZVOĐENJE: To je haos od perverzija! (VIDEO)
Foto: Marina Lopičić

incident

HAOS NA FRLJIĆEVOJ PREDSTAVI U BRNU! DEMONSTRANTI PREKINULI IZVOĐENJE: To je haos od perverzija! (VIDEO)

Hrvatska -

Oko 30 demonstranata u pozorištu u češkom gradu Brnu prekinulo je predstavu "Naše nasilje, vaše nasilje" hrvatskog režisera Olivera Frljića.

Češki mediji navode se da su sinoć tokom trajanja predstave neki od demonstranata skočili na pozornicu i načinili ljudsku barijeru kako publika ne bi mogla da gleda predstavu, dok su drugi demonstranti duvali u pištaljke i bacali rolne toalet papira na glumce.

Vođa demonstranata Zdenjek Pernjica je rekao da je predstava "izgledala više kao pornografija nego kao pozorišt.

"Zgužvali smo ulaznice i bacili ih na njih. Hteli smo da izdržimo, hteli smo da vidimo o čemu govori ta predstava. Od desetog minuta, međutim, to je postao haos od perverzija, tako da smo izašli na scenu", istakao je Pernek.

"Na ovo sam pokušavao da upozorim pre dve godine, ali tada su mi se smejali i govorili da je preterano. Sada se pokazuje da je dijagnoza bila tačna i precizna", izjavio je Frljić, dodajući kako je "simptomatično" što ovu predstavu još nisu imali priliku da igraju u Zagrebu.

Frljić je naveo da su se slične stvari događale i tokom izvođenja "Living teatra".

"Ovo pokazuje koliko je situacija u Evropi loša, promenile su se zemlje u kojima ne bismo očekivali takve stvari", rekao je Frljić.

Praški radio navodi da je demonstrante iz pozorišta izbacila policija, a predstava je nastavljena posle oko sat vremena.

Češki mediji ističu da je u toj predstavi, koja je izazvala kontroverze i u drugim zemljama, Isus Hrist prikazan kako siluje muslimanku. Češka Katolička crkva žestoko se protivila održavanju predstave.

Kurir.rs/Tanjug/Beta

Foto: Tviter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja