ZBOG NJE SE DRMALA VLADA HRVATSKE: Martina Dalić će još 12 meseci živeti na GRBAČI NARODA
Foto: Beta/Denis Cerić

Martina Dalić

ZBOG NJE SE DRMALA VLADA HRVATSKE: Martina Dalić će još 12 meseci živeti na GRBAČI NARODA

Hrvatska -

Bivša potpredsednica hrvatske Vlade Martina Dalić, koja je pretprošle nedelje podnela ostavku zbog Afere mejlovi, iskoristiće svoje zakonsko pravo i još šest meseci primati punu platu, a zatim još šest meseci primati pola iznosa svoje plate.

Iz Vlade su potvrdili da je "gospođa Martina Dalić podnela zahtev za ostvarivanje naknade koji je rešen shodno Zakonu o obavezama i pravima državnih funkcionera".

Ona će tu platu, tačnije naknadu, u punom iznosu primati sve dok ne nađe drugi posao. Ako svoje zakonsko pravo ipak iskoristi u celosti, punih godinu dana, ukupno će na račun dobiti 38.000 evra

Ako iskoristi svoje puno pravo, šest meseci pune i šest meseci pola plate, bivša potpredsednica će državni budžet koštati više od 38.000 evra.

Dalićeva je, prema podacima iz imovinske kartice, bila jedna od najbogatijih članica Vlade Andreja Plenkovića. Zajedno sa suprugom Nikom, koji u Upravnom odboru Ine godišnje zaradi oko 66.000 evra, ima stan u Zagrebu od 140 kvadrata, kuću u Petrčanima i veću ušteđevinu.

Pre dolaska u Plenkovićevu vladu Dalićeva je radila u Međunarodnom monetarnom fondu, gde je imala pet puta veću platu nego kao potpredsednica Vlade. Svojevremeno je isticala da dolazi da radi za manju platu jer joj je stalo do javnog interesa.

Kurir.rs/Net.hr

Foto: Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track