NOĆNA DRAMA U LICI: Krijumčar krenuo kombijem punim migranata na policajce! Dvoje dece ranjeno u pucnjavi!
Foto: Profimedia

USPEŠNA AKCIJA POLICIJE

NOĆNA DRAMA U LICI: Krijumčar krenuo kombijem punim migranata na policajce! Dvoje dece ranjeno u pucnjavi!

Hrvatska -

Sinoć oko 22 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske sprečili su pokušaj krijumčarenja osoba na području Policijske postaje Donji Srb u dramatičnoj akciji.​

Kombi stranih oznaka, koji je u Hrvatsku ušao iz BiH, prvi su primetili policajci na području Donjeg Lapca, ali vozač nije zaustavio vozilo ni posle dva njihova upozorenja.

Zbog toga i zato što su posumnjali da kombi prevozi ilegalne imigrante, policajci su postavili blokadu u predelu Raštele i svetlosnim i zvučnim signalima tražili od vozača da stane.

On ne samo da nije stao, već je krenuo direktno na policajce i probio dva punkta, a oni su zapucali. Zatim je vozač iskočio iz kombija i pobegao u šumu, a u kombiju je pronađeno 29 stranih državljana, a među njima dvoje dece s ranama od vatrenog oružja. Kasnije se saznalo da su imigranti iz Avganistana i Iraka, a više ih je bilo povređeno u opasnoj vožnji.

"Povređena deca prebačena su u zadarsku bolnicu i nisu životno ugrožena, a drugima je pomoć pružena u zadarskoj i gospićkoj bolnici", kaže Elis Žodan, portparol PU Zadarske.

Kurir.rs/eZadar.hr

Foto: Profimedia/Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track