POTRAGA ZA KRIJUMČAROM IZ LIKE JOŠ TRAJE: Migranti noćas stigli u Zagreb, ranjena deca ostala u bolnici u Zadru (VIDEO)
Foto: Printscreen Index.hr

drama i dalje traje

POTRAGA ZA KRIJUMČAROM IZ LIKE JOŠ TRAJE: Migranti noćas stigli u Zagreb, ranjena deca ostala u bolnici u Zadru (VIDEO)

Hrvatska -

Noćas je u prihvatilište za azilante u Zagrebu dovezeno 16 migranata od 29 koji su bili u krijumčarskom kombiju kod Lice. Prebačeni su iz PU Zadarske i sada su u Dugavama, dok je jedan maloletnik smešten u zadarski Dom za decu. U Opštoj bolnici Zadar nalazi se dvoje ranjene dece sa porodicama.

Više detalja o ovom slučaju iz MUP-a tek treba da otkriju. U policijskoj akciji zaustavljanja kombija s migrantima iz Avganistana i Iraka krijumčar je uspeo da pobegne, i još uvek ga traže.

Podsetimo, zadarska policija uspešno je sprečila u sredu uveče pokušaj krijumčarenja ljudi na području Donjeg Srba u Lici i oslobodila 29 ilegalnih imigranata, ali u toj akciji je ranjeno dvoje imigrantske dece, devojčica i dečak stari po 12 godina.

Do vatrenog okršaja je došlo jer vozač nije hteo da stane na policijskoj blokadi, nego je kombijem krenuo na policajce da bi se probio kroz njih, a oni su na njega ispalili više metaka da ih ne pogazi. Vozač je zatim iskočio iz kombija i pobegao u šumu.

Kad su otvorili kombi, zatekli su unutra čak 29 osoba stranih državljana, među njima i dvoje dece s ranama od pucnjave i više njih s povredama od opasne vožnje.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto: Printscreen Rumble/indexpromocija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja