HRVATI RAFALNO PO MIGRANTIMA, RANILI DVOJE DECE, A SAD UHAPSILI SRBINA: Vozač kombija uhapšen nedaleko od mesta pucnjave!
Foto: Profimedia

incident kod Donjeg srba

HRVATI RAFALNO PO MIGRANTIMA, RANILI DVOJE DECE, A SAD UHAPSILI SRBINA: Vozač kombija uhapšen nedaleko od mesta pucnjave!

Hrvatska -

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović rekao je danas da je policija uhapsila osobu koja je bila u begu, a za koju se sumnja da je krijumčarila migrante kod Donjeg Srba.

"Prema poslednjim informacijama s terena policija je uhapsila osobu za koju se sumnja da je krijumčar. U ovom trenutku ne mogu više reći samo da je uhapšen u Hrvatskoj i da ga je uhapsila hrvatska policija", rekao je Božinović za RTL.

Dodao je da policajci nisu mogli da znaju da pucaju na kombi pun ljudi, i da su su postupali prema standarnim procedurama.

Reč je o državljaninu Srbije koji je uhapšen u krugu od nekoliko kilometara od mesta na kojem se dogodila pucnjava, nezvanično saznaje Jutarnji list.

Podsetimo, u sredu je policija na području Donjeg Srba, nedaleko od granice s BiH, zaustavila kombi s austrijskim tablicama u kojem je krijumčar prevozio 29 migranata iz Iraka i Avganistana u Hrvatsku.

Među migrantima bilo je i 15-oro dece, a dvoje dvanaestogodišnjaka je u ranjeno u policijskoj pucnjavi, nakon što vozač nije poslušao naredbe da zaustaviti vozilo. Stao je tek kada je zapucano, iskočio iz vozila i pobegao.

Kurir.rs / Jutarnji.hr

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track