BESNI OTAC JE SINU POSLAO SMS: Kada je sud video šta je napisao, odmah je KAŽNJEN
Foto: Profimedia

nasilje

BESNI OTAC JE SINU POSLAO SMS: Kada je sud video šta je napisao, odmah je KAŽNJEN

Hrvatska -

Prekršajni sud u Jastrebarskom nedavno je doneo presudu protiv gospodina koji je divljački izvređao svog sina i pretio mu ‘hrvatskom šamarčinom’ u SMS-u, zato što je 15-godišnji dečak odlučio da odustane od igranja fudbala u jednom zagrebačkom klubu.

Otac mu je, naime, početkom marta prošle godine poslao ovu poruku: “Koji k…. glumiš frajera. Uči i igraj fudbal i ne seri više. Samo pi…ce imaju takve argumente. Amen. Sledi hrvatska šamarčina da se osvestiš, veličino. Pi…, sve mu smeta, razmisli ako imaš čime. Bljak".

Majka, sa kojom dečak živi jer su roditelji razvedeni, videla je poruku i prijavila bivšeg muža Centru za socijalnu zaštitu. Centar je poruku prosledio policiji, da bi na kraju Opštinsko državno tužilaštvo u Velikoj Gorici zaključilo kako se radi o porodičnom nasilju. Zbog toga je protiv 47-godišnjeg oca pokrenut prekršajni postupak.

Prekršajni sud je za postupak oca, inače inženjera u Ministrastvu odbrane, ocenio da se radi o vređanju deteta koje Zakon o zaštiti od nasilja u porodici sankcioše. Otac je na sudu priznao šta je uradio, pritom je pokušao da se opravda. "Poslao sam sinu tu poruku i sada sam siguran da to nije bilo primereno. Ali, napravio sam to u afektu, jer je sin odustao od igranja fudbala. Inače sa besom nemam problema jer sam naučio da ga kontrolišem kroz obuku u MORH-u. Inače imam dobar odnos sa decom, ali svako može kao roditelj da pogreši”, rekao je tokom postupka.

Dečak je iskoristio svoje zakonsko pravo da protiv oca ne svedoči. Ali, sud je dobio na uvid snimak SMS-a koji je primio, nakon čega nije bilo sumnje oko krivice čoveka - u komunikaciji sa sinom koristio je vulgarne reči, pretio mu i vređao ga.

Iako se za ovo porodično nasilje može izreći novčana kazna od najmanje 100 evra ili kazna zatvora od najmanje 45 dana, čovek će morati da plati samo 50 evra. Sud je, naime, uzeo u obzir i to što je izrazio žaljenje zbog svog postupka.

Kurir.rs/Telegram

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track