PENZIONER (70) UCENJIVAO POZNATU DOKTORKU GOLIŠAVIM FOTOGRAFIJAMA: Stavio mi je drogu u kafu, skinuo me i slikao, a ja sam samo htela da mu pomognem!
Foto: Profimedia

SLUČAJ KOJI JE ŠOKIRAO REGION

PENZIONER (70) UCENJIVAO POZNATU DOKTORKU GOLIŠAVIM FOTOGRAFIJAMA: Stavio mi je drogu u kafu, skinuo me i slikao, a ja sam samo htela da mu pomognem!

Hrvatska -

Pred sudom u Zagrebu pojavio se neverovatan slučaj - lekarku opšte prakse i docentkinju na Medicinskom fakultetu ucenjivao je i pretio joj penzioner kome je pomogla.

Doktorka je naime početkom 2016. godine u garaži tržnog centra Avenju Mol u Novom Zagrebu priskočila u pomoć tad njoj nepoznatom 70-godišnjem penzioneru. Zoranu V. Međutim, njihovo četvoromesečno druženje preraslo je u dvogodišnju agoniju. Naime, Zoran joj je sve vreme pretio da će njene golišave fotografije da javno objavi.

"Uništiću te, iz kuće nećeš izaći od srama! Uništiću ti profesionalni i porodični život, a ja imam već 70 godina. Kad nećeš biti sa mnom, onda ćeš platiti sve što sam potrošio na tebe. Uništila si mi život. Ja sam se zaljubio u tebe kao konj. Zavela si me i obećala zajednički život. Svakog meseca davaćeš mi 2000 kuna dok ne budemo na nuli. I svaki vikend dužna si da izlaziš sa mnom dok se ne ohladim!" izrekao je, kako stoji u optužnici, taj zagrebački penzioner 20 godina mlađoj lekarki pre dve godine.

Penzioner ipak, svaki vid krivice odlučno odbacuje i tvrdi da su sporne golišave fotografije nastale dobrovoljno, uz njen pristanak i njeno znanje, lekarka je ispričala sasvim suprotnu priču, i to od samoga početka poznanstva koje je počelo u garaži tržnog centra.

"Zamolio me za pomoć pa sam se sažalila jer se radilo o starijem čoveku. Nakon toga je insistirao da me počasti kafom. Da se ‘izvučem’ od tog insistiranja, dala sam mu telefonski broj kako bismo jednom u budućnosti popili kafu. Pritom sam ga se samo želela da ga se rešim. Nakon nekoliko dana me nazvao i rekao da mora izvršiti obećanje. Popili smo kafu, a on me i nakon toga nastavio da me zove. Pristala sam jer mi je bilo neprijatno pa sam ga jednom pozvala kod sebe. Ali zažalila sam. Popili smo piće, u koje mi je, mislim, nešto stavio jer sam nakon toga zaspala i sutradan se ničega nisam sećala. On je iskoristio tu situaciju i napravio nekoliko mojih fotografija", prepričala je lekarka svoje prve susrete s penzionerom.

Ubrzo je fotografijama počeo da je ucenjuje, tvrdi doktorka.

"Shvatila sam da neću imati mira. Prijavila sam ga policiji, a onda su usledili novi pozivi. Na fakultetu gde predajem ostavio mi je na kompjuteru jednu moju fotografiju", rekla je, dok penzioner sve negira.

Kurir.rs/ Jutarnji.hr

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track