PLENKOVIĆ ZABRINUT: U Hrvatskoj se širi klima pesimizma
Foto: Beta/Denis Cerić

upozorava

PLENKOVIĆ ZABRINUT: U Hrvatskoj se širi klima pesimizma

Hrvatska -

Hrvatski premijer Andrej Plenkovic ocenio je danas da nije dobra klima pesimizma koje se stvara u zemlji i da je to posebno neodgovorno prema mladim generacijama.

"Odgovornost je na svim akterima, institutima, komentatorima, mogu slobodno reći i medijima, da s malo manje pesimizma kreiramo u društvu jer nas on nikuda neće dovesti", rekao je Plenković novinarima u Minhenu, posle sastanka s bavarskim premijerom.

Prema njegovim rečima, okolnosti u brojnim granama su puno bolje nego što se percipiraju.

"Ali ako stvorite atmosferu, nije čudno da srednjoškolci izlaze s tonom besperspektivnosti", rekao je hrvatski premijer.

Plenković je rekao da u Nemačkoj živi oko 100.000 Hrvata s hrvatskim državljanstvom, a da ima još veliki broj onih koji su napustili hrvatsko i uzeli nemačko državljanstvo.

Prema njegovim rečima, oni su sjajno integrisani u bavarsko društvo i daju veliki doprinos i bavarskoj ekonomiji, ali kao i cela hrvatska dijaspora ogroman doprinos i hrvatskoj ekonomiji.

"Ja sam uveren da ovi trendovi danas nisu jednosmerni nego dvosmerni", kazao je Plenković, objasnivši da oni koji sada idu u inostranstvo, jednom će se i vraćati s novim idejama i preduzetničkim duhom.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Beta/Denis Cerić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja