HRVATSKI MEDIJI OGORČENI: Održan sastanak čuvene Bilderberg grupe! SRBIJA DOBILA PRVU ČLANICU, HRVATI BILI NA TAPETU!
Ilustracija, Foto: EPA/Arhivska fotografija, Profimedia

66. skup po redu

HRVATSKI MEDIJI OGORČENI: Održan sastanak čuvene Bilderberg grupe! SRBIJA DOBILA PRVU ČLANICU, HRVATI BILI NA TAPETU!

Hrvatska -

U debeloj senci sastanaka G7 i SCO našao se jubilarni 66. sastanak Bilderberg grupe, najpoznatije konspirativne grupe na svetu.

Sastanak je prošao u uobičajenoj tajnosti uz javnu objavu nekih tema i učesnika sastanka, bez navođenja počasnih gostiju.

Sve je započelo u Torinu u četvrtak, a završilo u nedjelju 7. juna.

Nekad ‘suluda teorija zavere’, danas regularan sastanak

U Italiji su se sastali njih 131 iz 23 zemlje u raznolikom poslovnom okruženju pa je bilo i etabliranih političara kao i rastućih zvezda, ekonomskih stručnjaka, naučnika i profesora, te medijskih mogula i novinara.

Tako nikog neće začuditi fotografija sa margina na kojoj uz čašu skupocenog šampanjca razgovaraju vlasnik vodećeg medija, korumpirani političar i šef nacionalne banke.

Zato su učestale ‘teorije zavera’ koje su zapravo samo legitiman moment na tajnost samih sastanaka – do pre petnaest godina je čak i samo druženje bilo razmatrano kao ‘suluda pretpostavka’.

Danas se teži transparentnosti uz više ili manje službenih izveštaja sa same lokacije održavanja, a postoje i popisi ranijih sastanaka koji dokazuju kako tada nepoznate osobe brzo napreduju u svim porama društva.

Sastanke prate brojni alternativni novinari, insajderski izveštaji značajno drugačiji od zvaničnih objava i veliki protesti brojnih aktivista.

foto: EPA/Arhivska fotografija

Kako je za bezbednost zadužen bivši direktor CIA David H. Petreus, sve je teže probiti informacijsku barijeru iza zidova, a ništa ne pomažu ni prisutni novinari koje mnogi optužuju za "prodaju profesije i koliziju s PR".

Svojevremeno je autor Daniel Estulin iznosio i ugovore koji učesnike obvezuju na ćutanje pod pretnjom tužbe ili objavu pod velom tajne – uz izvor i nužno parafraziranje.

To daje određenu sigurnost zviždačima, ali isto tako i mogućnost lažnih izveštaja sa sastanaka. Estulin je dokazne materijale argumentovao ranijim temama sastanaka koje su u ‘neviđenoj slučajnosti’ predviđale buduće događaje.

Srbija dobila članicu

Tako se raspravljalo o Jugoslaviji pre pada, o Kosovu pre nastanka, Lisabonskom ugovoru, rastu terorizma pre 11/9, te najnovije – padu evra i propasti EU.

Političari su uigrano odbijali pričati o formaciji Novog svetskog poretka, ali bi uvek dodali i da nemaju ništa protiv jedne globalne države i vlade.

Kako izveštaji još nisu procurili u nastavku možete pročitati službene teme sastanka kao i njegove učesnike.

Hrvatska nikad nije imala učesnika, a Srbija je dobila svog prvog člana – premijerku Anu Brnabić.

TEME BILDERBERGA 2018:

  1. – Rast populizma u EU
  2. – Rast nejednakosti
  3. – Budućnost poslovanja
  4. – Veštačka inteligencija
  5. – Izbori u SAD
  6. – Slobodno tržište
  7. – SAD globalno vođstvo
  8. – Rusija
  9. – Kvantni računari
  10. – Saudijska Arabija i Iran
  11. – Svet post-istine
  12. – Trenutna događanja

Kurir.rs/Dnevno.hr/Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track