TUŽAN PRIZOR: Ženki goniča bahati vlasnik zabio karabiner pod kožu! Našli je kako luta ulicama (FOTO)
Foto: Facebok/Udruga za dobrobit i zaštitu životinja Najbolji prijatelj

ODVELI JE KOD VETERINARA

TUŽAN PRIZOR: Ženki goniča bahati vlasnik zabio karabiner pod kožu! Našli je kako luta ulicama (FOTO)

Hrvatska -

U hrvatskom Vrginmostu prolaznici su primetili jednog psa kako izgubljeno luta, kuju posavskog goniča kojoj je nešto čudno virilo iz vrata.

Kada su malo bolje pogledali, videli su da ženka kroz kožu vrata ima probijen teški, metalni karabiner, onakav kakav ljudi znaju da nose na ključevima uili koriste za užad pri vezivanju brodova i slične stvari.

Nju je, očito, neki nesavesni vlasnik vezao lancem, a kako bi, valjda, bio siguran da neće pobeći, karabinerom ga je pričvrstio za kožu.

Volonterke karlovačkog Udruženja za zaštitu i dobrobit životinja "Najbolji prijatelj" su primile poziv o sirotom psu krajem maja, ali im je trebalo nedelju dana da ga uhvate.

“Hvatali smo je sedam ili osam dana, na kraju smo joj preko hrane dali sedative. Nije baš bila skroz uspavana, ali smo je malo umrtvili kako bi je ulovili. Kad je shvatila da je uhvaćena, kao da se opustila i predala”, kaže volonterka Magdalena Bakarić. Zaključile su da kuja ima oko dve godine, a nazvale su je Daša.

Odvele su je veterinaru koji je sanirao poprilično neugodnu ranu uzrokovanu karabinerom na vratu.

“Veterinar joj je to izvadio, dosta je to ružno izgledalo. Sigurno je to neko duže vreme nosila, možda čak i odmalena. Oko rupe je bilo dosta upaljenog i pomalo divljeg mesa, kao da je loše zarastalo”, objašnjava Magdalena.

Daša se sada uspešno oporavlja.

Volonterke pretpostavljaju, budući da to nije prvi put da su tamo našli lovačkog psa, da je bivšem vlasniku dojadila pa ju je jedne noći jednostavno ostavio. Svi se nadaju da će Daši uskoro naći novi dom.

Kurir.rs/Telegram.hr Foto: Facebok/Udruga za dobrobit i zaštitu životinja Najbolji prijatelj

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track