JEZIVI DETALJI TRAGEDIJE U HRVATSKOJ: Radnici umirali jedan za drugim u šahtu! (VIDEO)
Foto: printscreen Glas Slavonije/Davor Kibel

užas

JEZIVI DETALJI TRAGEDIJE U HRVATSKOJ: Radnici umirali jedan za drugim u šahtu! (VIDEO)

Hrvatska -

OSIJEK - Trojica poginulih radnika, dvojica iz Vodovoda Osijek i jedan iz komunalnog preduzeća "Urednost Čepin", crni su bilans stravične tragedije koja se dogodila u Čepinu.

Dvojica su poginula na licu mesta, jedan je preminuo u bolnici, a još jedan radnik je u kritičnom stanju u osječkoj bolnici. Radnik koji je uspeo da pozove pomoć, dobro se oporavlja. Saopšteno je da su stradali Mario Horvat, i Danijel Franjić i Luka Karin (34).

Prilikom otpušavanja kanalizacije u utorak oko 11 sati zbog udisanja gasova u šaht su pala četvorica radnika. Radnici su pozvani na intervenciju jer je u Ulici Papuk u Čepinu došlo do začepljenja kanalizacije, zbog čega su se otpadne vode vraćale u nekoliko kuća. Uspeli su da očiste deo cevovoda, ali opet je došlo do začepljenja u blizini prepumpne stanice. Tada su radnicima Vodovoda u pomoć došli i radnici iz Urednosti.

Do nesreće je došlo kad je jedan radnik upao u prepumpnu stanicu, odnosno kanalizacijski šaht dubok sedam metara. Drugi im je pokušao pomoći, ali i on se onesvijestio. Još dvojica su izgubila svest i pala u šaht. Peti je, u lošem stanju, uspeo da pozove pomoć.

Na samom mestu događaja u utorak prijepodne, radnici Javne profesionalne vatrogasne službe Osijeka i DVD Čepin odmah su započeli izvlačenje unesrećenih radnika koji su se, kako se pretpostavlja, ugušili zbog udisanja otrovnih gasova.Do dolaska osječkih vatrogasaca radnici DVD Čepin izvukli su dvojicu radnika, a zatim su im se u akciji spasavanja priključio JPVP Grada Osijeka.

Kada su stigli vatrogasci u prepumpnoj stanici su bile još dva radnikana dubini od oko šest metara.Zbog opasnosti od otrovnih gasova oni su morali da koristili izolacione aparate i spustese pomoću njih do nastradalih. Preostale dve žrtve izvučene su uz pomoć tronošca, a o složenosti operacije izvlačenja unesrećenih govori i činjenica da je akcija trajala gotovo dva sata.

Ostaje nejasno što je dovelo do smrtonosnog udisanja opasnih gasova, što ćer utvrditi istraga.

Kurir.rs/Glas Slavonije

Foto printscreen Glas Slavonije/Davor Kibel

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track