HRVATI PONOVO BLOKIRAJU SAOBRAĆAJ: Organizatori očekuju da će bar 10.000 vozila učestvovati u akciji (VIDEO)
Foto: Facebook/Direktno.hr

zbog cene goriva

HRVATI PONOVO BLOKIRAJU SAOBRAĆAJ: Organizatori očekuju da će bar 10.000 vozila učestvovati u akciji (VIDEO)

Hrvatska -

Manji broj ljudi zaustavio je svoje automobile u Zagrebu, ali je situacija ipak haotična. Vozači su blokirali saobraćaj i u Splitu i Koprivnici.

Građanska inicijativa "STOP rastu cena goriva" pozvala je vozače u celoj Hrvatskoj da učestvuju u protestnoj akciji za smanjivanje cene goriva danas od 15.30 do 16.30 sati gašenjem motora svojih vozila tamo gde se zateknu u to vreme, ali MUP upozorava da će kažnjavati one koji to urade koji će ugrožavati ili smetati normalnom odvijanju saobraćaja.

Iz inicijative “STOP rastu cena goriva” poručuju pak da oni ne organizuju punktove niti građane, već pozivaju građane da na sopstvenu odgovornost učestvuju u akciji, a pritom ističu kako je važno da se osigura jedna traka za nesmetano kretanje vozila Hitne pomoći, vatrogasaca i policije.

Osim vozača automobila na učestvovanje u akciji pozivaju i pešake, bicikliste, motoriste i vozače svih kategorija i napominju kako pešaci mogu biti uspešni jednako kao i vozači blokirajući saobraćaj na pešačkim prelazima.

Nakon akcije upozorenja pod nazivom #ugasimotor održane u brojnim hrvatskim gradovima u trajanju od 10 minuta u petak, 15. juna, organizatori očekuju još veću i širu akciju, jer im se, kako tvrde, na stotine građana javlja da se samoorganizuju po svim hrvatskim gradovima i mestima.

U prvom protestu, prema policijskom izveštaju, u blokadama hrvatskih ulica učestvovala su 2572 vozila, a organizatori danas očekuju bar 10.000 vozila sa ugašenim motorima.

Kurir.rs/net.hr

Foto: Facebook video screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track