MAJKA DEVOJKE KOJA JE KRVNIČKI PRETUČENA U ZADRU: Vlasnik kafića je sve pokušao da zataška jer je dobar sa policijom! (UZNEMIRUJUĆI FOTO)
Foto: PrintScreen

STRAVIČNO NASILJE

MAJKA DEVOJKE KOJA JE KRVNIČKI PRETUČENA U ZADRU: Vlasnik kafića je sve pokušao da zataška jer je dobar sa policijom! (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

Hrvatska -

Prošle srede, u jednom zadarskom kafiću, 31-godišnji Darko Kovačević brutalno je pretukao 18-godišnju devojku i posle toga pobegao.

Slomljene kosti lica, slomljen nos, tri napukla zuba, 20 šavova na licu, zašivene usne, modrice na oba oka... sve su to posledice s kojima će se tinejdžerka morati da se nosi.

Prema izjavama očevidaca, nasilnik je glavom devojke udarao po ivici lavaboa u toaletu kafića.

Prema objavama na Fejsbuku, može se videti da Kovačević nabildovan i veliki ljubitelj sportskih automobila i motora, a kao što smo već pisali, već je dobro poznat policiji po nizu krivičnih dela i prijava.

Devojka je u teškom stanju hitno prevezena u zadarsku Opštu bolnicu, gde je medicinski zbrinuta i posle nekoliko dana otpuštena na kućno lečenje. Policija ipak u svom dnevnom izveštaju nije navela kako je 18-godišnjakinja bila premlaćena.

"Javnost nismo izvestili o događaju jer smo želeli da zaštitimo žrtvu koja je mlađi punoletnik. Ipak, posle nekoliko dana na društvenim mrežama su se pojavile fotografije oštećene koje su završile u medijima", rekao je portparol zadarske policije Elis Žodan kad je ceo slučaj dospeo u javnost.

Potresena majka tvrdi kako navod zadarske policije nije baš najprecizniji.

foto: Printscreen/Instagram

Drhtavim glasom lokalnim medijima je rekla kako je nikad ništa nije razočaralo poput reakcije zadarske policije na slučaj u kome je njena ćerka premlaćena.

"Ja sam policiju nazvala iste noći, ali reakcije nije bilo. Rekli su mi 'gospođo, šta vam je, mi imamo samo jednu patrolu'. Na informaciju da mi je ćerka brutalno pretučena u kafiću, oni meni to kažu! Nakon što sam posle brojnih njihovih propusta obavestila DORH, tek tad se tema proširila. Dete mi je krvarilo napolju 40 minuta dok nije stigla hitna", rekla je.

Ona kaže da se ne radi tek o neefikasnosti i sporoj reakciji, već i o mnogim zakulisnim igrama.

foto: Printscreen/Instagram

"Darko, čovek koji je prebio moju ćerku, njihov je cinkaroš. Nije ovo prvi put da je prebio neko dete i to se zna, a policija ne preduzima ništa. Sramotno je da se u kafiću zataškavao ceo slučaj. U kafiću je bio i A.K., Darkov dobar prijatelj i kum koji ga celo vreme štiti.

Kad je A.K, došao u toalet nakon što je moja ćerka premlaćena, on je zatvorio vrata i otišao da pojača muziku u kafiću kako se ništa ne bi čulo. Nakon toga je Darko nastavio da je bije, a ovaj je sve zataškavao. U međuvremenu je A.K. prao krv iz kafića kako bi sve prikrili", kaže majka.

Nasilje je zabeleženo i na snimcima nadzornih kamera.

"Vlasnik kafića je sakrio snimke, a policija je tek posle šest dana poslala tehničara da proveri nadzorne kamere. Je li to normalno?", pita se majka.

Sada joj je najvažnije da sačuva psihološko zdravlje svoje ćerke koja, kako kaže, nema problema s tim da prizna svoj deo krivice u celoj situaciji.

"Ona je s njima otišla dva ili tri puta na piće, kada je bilo matursko veče, izašla je s njim u diskoteku, ali brzo je shvatila o kakvom čoveku se radi. U njegovom društvu je uvek bilo droge, šmrkao se kokain, to je nešto strašno. I kad je htela da se pomeri od njega, on to očito nije najbolje prihvatio", kaže.

Dodaje kako je šokirana što još niko od medija nije objavio kako je policija u utorak stigla u kuću spomenutog Darka Kovačevića. U pretresu su mu pronašli vatreno oružje i ručnu bombu. Sve će, tvrdi, na videlo izaći sutra, kad će se o oglasiti i advokati.

Da stvar bude gora, majka i ćerka su pre godinu dana preživele još jednu tragediju.

"Moj suprug je bio najmlađi logoraš rata, godinama je bolovao od PTSP-a i obesio se pre godinu dana, ali moram s ovime da se borim kako znam i umem i neka mi dragi Bog pomogne", zaključila je majka potresene devojke.

Kurir.rs/Vijesti.hr Foto: Facebook/Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja