ISPOVEST KARLOVČANKE KOJU JE GODINAMA ZLOSTAVLJAO LOKALNI MOĆNIK: Morala sam da budem njegova domina, pretio je da će zapaliti mene i dete!
Foto: Profimedia

POZIVAO SE NA VEZE U HDZ-U I POLICIJI

ISPOVEST KARLOVČANKE KOJU JE GODINAMA ZLOSTAVLJAO LOKALNI MOĆNIK: Morala sam da budem njegova domina, pretio je da će zapaliti mene i dete!

Hrvatska -

"Pretio mi je i svojim vezama u HDZ-u i policiji", kaže žrtva 65-godišnjeg Karlovčana. Gotovo tri godine prolazila je torturu, ali kada je zapretio da će zapaliti stan s njom i detetom, znala je da mora pobegne pod svaku cenu.

Žrtva (35) je radila kao negovateljica, ali je pre nekoliko godina ostala bez posla.

"On mi se javio preko mog teče i ponudio pomoć. Zapravo, samo je došao s punom korpom svega, kao kad nekome idete u goste. Rekao je da se razišao sa ženom i da mu treba neko ko bi mu povremeno čistio stan”, počinje mučnu priču. Samohrana majka je pristala. Kaže kako je prvih pola godine sve bilo u redu, ali je onda počeo pakao, prenosi Jutarnji list.

"Uperio mi je pištolj u leđa, zapravo mi ga je nabio i odveo me u svoju sobu. Tamo mi je pokazao veštački penis i zapovedio da ga zadovoljim. Bila sam u šoku, ali imao je pištolj pa sam uradila šta je tražio. To se ponavljalo barem jednom mesečno sledeće dve i po godine, i uvek u njegovoj sobi i uvek bi pretio pištoljem. Jednom je otišao korak dalje i prisilio me na još neke stvari.

foto: Profimedia

Više nisam mogla, povraćala sam, zgrabila sam pištolj i počela da pucam u prozor. On je počeo histerično da se smeje govoreći da je to samo gasni pištolj”, opisuje torturu. Mislila da će komšije možda da reaguju barem na pucnjavu, ali nisu.

Ubrzo je počeo da prati svaki njen korak. Morala bi da mu se javlja čim se probudi i pre spavanja, kao i svaki put kad nekuda odlazi. “Ako bismo išli u šetnju, znao bi gde smo bili, kada bismo išli na kupanje znao bi kada sam ušla u vodu, koliko sam dugo bila na peškiru, na koje drvo mi se dete veralo, s kim sam pričala, baš sve”, govori žena.

Kontrola nije bila dovoljna i počeo je s brutalnim nasiljem. “Uhvatio me za glavu i vrat, hteo da mi slomi prste, mislim da mi je jedan i uspeo pa je ostao slomljen. Razbijao je i urlao da mu nikad neću pobeći, da ću uvek biti njegovo vlasništvo. Pretio je svojim vezama u policiji, HDZ-u i medijima. Onda je najednom sve stalo, pao je na kolena i počeo da plače i jeca, tražeći da mu oprostim. To je kratko trajalo. Onda bi opet postao agresivan. Onda pljuje po mojim prijateljima i svima iz svoje okoline, svi su klošari, narkomani, samo je on super”, prepričava.

Karlovac
Karlovacfoto: Profimedia

Kako bi ju još bolje držao pod kontrolom prvo je tražio da se preseli u drugu zgradu , a nakon toga i u njegov prostor. Prostor je uredio posebno za nju, a imao je i još ideja. “Rekao je da će mi kupiti čizme, duge kožne, i da ću biti njegova gospodarica dok on bude glumio da je pas, mačka ili krava i pritom će piti iz posude svog psa”, priča žena.

Kako bi se složila, u jednom su trenutku kaže, potpisali su čak i neku vrstu ugovora u kojem joj je garantovao da je više neće zlostavljati ako se ona obaveže da nikada nikome neće ispričati šta joj je sve pre radio. Međutim, nikad se nije pojavio kod javnog beležnika da ga overe kako su dogovorilil, a pretnje i maltretiranje su se nastavili.

foto: Profimedia

Jednom je došla u stan, a kada je videla muškarca kako fotografiše sobe, zlostavljač je rekao kako će srediti osiguranje za stan. “Rekao mi je da posle toga bez brige moći da zapali mene i dete jer će za nekretninu sada dobiti novac od osiguranja”, ispričala je. Tada je stvatila da mora da pobegne, ali se bojala njegovih veza pa je htela prvo da se osigura dokazima. Kaže kako je barem dvoje ljudi čulo njegove pretnje, a kopiju onog ugovora dala je prijateljici kako bi ga dostavila policiji ako joj se nešto dogodi.

Prošle nedelje je konačno pobegla iz njegovog stana, ali ju je pronašao. Tada je otrčala pravo u policiju zajedno s detetom. Pratio ju je do same stanice i malo mu je nedostajalo da je ponovo zgrabi, ali su joj u pomoć priskočili policajci. Muškarca su zadržali dok ona nije dala iskaz.

Osumnjičen je za krivična dela silovanja i pretnje, a opštinsko državno tužilaštvo smatra da je njena izjava u skladu s rezultatima sprovedene pretrage u njegovim prostorijama jer su tamo pronađeni gasni pištolj, kubura ručne izrade i veštački muški polni organ, “što upućuje na verodostojnost njenih izjava”.

Navodni zlostavljač sve poriče i tvrdi da je žena problematičnog ponašanja i u kontaktu s drogom te da je “u lošem društvu razvedenih žena koje na nju negativno utiču”. Kaže da je s njom imao određene intimne odnose, ali ne onakve kakve je ona iznela u prijavi. Smatra da su sve to njene konstrukcije kojima želi da mu napakosti.

“Sve mi je smestila, prijavila me, ali me je sudija oslobodio. Ne može mi ništa jer je sve izmišljeno. Već sutra idem da osnujem udrugu koja će se baviti takvim ženama i muškarcima koje su žrtve takvih žena”, rekao je osumnjičeni.

Kurir.rs/Jutarnji list Foto: Profimedia/Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja