NOVI DOKAZI POTVRĐUJU VELIKE PROPUSTE: Majka krvnički pretučene devojke došla do napadača pre policije!
Foto: Facebook

SKANDALOZNO

NOVI DOKAZI POTVRĐUJU VELIKE PROPUSTE: Majka krvnički pretučene devojke došla do napadača pre policije!

Hrvatska -

Pre dve nedelje cela hrvatska javnost ostala je zgrožena premlaćivanjem 18-godišnjakinje u Zadru. Brutalne fotografije obišle su zemlju, a priča dobija svoj nastavak.

Poznato je kako je 18-godišnju devojku pretukao 13 godina stariji Darko Kovačević zvani Daruvarac, poznati zadarski kriminalac. Kovačević je tinejdžerku u jednom zadarskom kafiću toliko prebio, lupajući joj glavu o lavabo u toaletu, da joj je slomio kosti lica i nos, razbio zube, a devojka je završila s 20 šavova.

U međuvremenu su objavljeni i razgovori tinejdžerkine majke sa policijom koji otkrivaju da je bilo velikih propusta. Majka je zatim optužila policiju za zataškavanje napada.

foto: Printscreen/Instagram

"Ja sam policiju nazvala iste noći, ali reakcije nije bilo. Rekli su mi: 'Gospođo, šta vam je, mi imamo samo jednu patrolu. Na informaciju da mi je ćerka brutalno pretučena od nasilnika u kafiću, oni meni to kažu!", ispričala je majka.

Odmah je nazvala i napadača Daruvarca kome je rekla da odmah dođe u bolnicu jer ga tamo čeka policija. Naravno, on je rekao da nema pojma o čemu govori.

Hrvatski mediji otkrivaju kako se na prvi poziv policiji niko nije javio 41 sekundu. Niko nije znao ni da odgovori gde se nalazi napadač. Iz snimka razgovora s policijom čuje se kako je majci rečeno da napadač nije priveden jer je pobegao, a može se čuti kako policajac pita majku gde živi Darko Kovačević, na šta ona odgovara da ne zna. Dalje, majka je rekla kako je nekoliko dana ranije napadač njenoj ćerki pretio bombom i da nosi pištolj, na šta joj je rečeno da je to trebalo odmah prijaviti.

Majka nastavlja da insistira na konkretnim informacijama jer je od premlaćivanja proteklo već nekoliko sati, a on još uvek nije bio priveden. Iz policije su odgovorili kako ne mogu uticati na to je li on pobegao ilegalno, a majka je zatim insistirala na policijskoj zaštiti.

"Moraćete da pričekate jer su jedina dvojica policajaca iz noćne smene zauzeta", glasio je odgovor iz policije.

"Ja znam kolege koji vode taj njegov slučaj, uzeli su vaš broj" "Jesu."

"Znači, vi ćete biti upoznati da je on uhapšen i da ste vi onda sigurni i mirni."

"Dobro. u redu."

"Eto, gospođo."

foto: Profimedia

Ona je zatim odlučila da uzme stvar u svoje ruke. Sve vreme gledala je mobilni čekajući kad će ga napadač uključiti, a upornost joj se isplatila. Zatim je ponovo nazvala policiju i obavestila ih da je napadačev mobilni uključen. U razgovoru je saznala da su policajci izašli na teren u potragu za Daruvarcem, ali ga nisu pronašli. To je bilo već pred zoru, šest sati posle brutalnog napada.

U tom trenutku niko nije imao njegov broj telefona, koji su naknadno dobili od majke.

Napolju se već razdanilo i svanuo je novi dan, a majka i policija još su jednom ponovili isti razgovor. Majka je policajcu preko telefona rekla kako stoji ispred Kovačevićeve kuće jer je on navodno u kući pa je želela da sazna je li iko iz policije proverio njegovu kuću. Od policije je saznala kako su se kolege uputili na drugu adresu jer su saznali da se tamo nalazi napadač. Niko se, međutim, i dalje nije pojavio pred Kovačevićevom kućom.

Majka je policiji ponovo rekla da se nalazi ispred njegove kuće te zamolila da policajci dođu da provere nalazi li se on unutra. Službenik je rekao kako će policijska patrola doći na njegovu adresu, a majci je savetovao da se udalji. To se dogodilo u 10 sati ujutro, a Daruvarac je konačno i uhapšen 12 sati nakon što je prebio 18-godišnjakinju.

"Policija je dojavu primila u sredu 13. juna oko 22:20 sati i od trenutka dojave preduzela sve kako bi se počinitelj pronašao, osiguralo mesto događaja i dokazi, te skladno protokolu o saradnji policije i državnog tužilaštva, o tome izvestila nadležno državno tužilaštvo... Oko 10 sati pronašli smo osumnjičenog koji se do tada skrivao te ga uhapsili i obradili", stoji u saopštenju iz zadarske policije.

Prijatelji žrtve pričaju kako se ona sa Kovačevićem viđala oko dva meseca, a tvrde da je ona njegova četvrta ili peta žrtva. Zasad je uhapšen samo Daruvarac, a njegov kum, koji je prema navodima svedoka brisao krv iz toaleta, i vlasnik kafića ispitani su i pušteni na slobodu. Ostali koji su posmatrali brutalno premlaćivanje zasad su samo u statusu svedoka.

Kurir.rs/Index.hr Foto: Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track