KAMERE SNIMILE UBICU SA ZRĆA: Prvo je zemljaku prerezao aortu, pa je panično pobegao u gaćama i obrijao glavu da ga ne prepoznaju (VIDEO)
Foto: Printscreen

BRANIO SE ĆUTANJEM

KAMERE SNIMILE UBICU SA ZRĆA: Prvo je zemljaku prerezao aortu, pa je panično pobegao u gaćama i obrijao glavu da ga ne prepoznaju (VIDEO)

Hrvatska -

Daglas Kejn (25), Britanac koji je u sredu na Zrću ubio 26-godišnjeg zemljaka Uga Vilsona, a teško ranio Majlsa Lorensa (26) i lakše povredio još jednog sunarodnika, uhapšen je u Splitu na aerodromu dok je pokušavao da pobegne iz zemlje. Nije mu pomoglo što je obrijao glavu kako bi promenio izgled.

Neposredno posle ubistva njega su snimile nadzorne kamere dok je panično bežao s Paga. Bio je polugo, nosio je bermude i imao dužu kosu, koju je posle bekstva obrijao.

Nekako je došao do Splita i zaputio se na aerodrom. Na unos njegovog imena, računari su odmah pokrenuli uzbunu, a policija je odmah reagovala, prenosi 24sata.hr.

Kejn je napao muškarce nožem ispred kluba Kalipso, iz koga su ih izbacili, ranivši nožem Vilsona, a čak pet puta ubo je i teško povredio Lorensa. Vilsonu je presekao venu i aortu, posle čega je preminuo u Domu zdravlja u Novalji.

Lorensu je danima život bio u opasnosti. Ima nekoliko rana na leđima i desnoj butini i otvorenu ranu grudnog koša. U međuvremenu mu se stanje poboljšalo pa su ga s Jedinice intenzivne nege prebacili na odeljenje zadarske Opšte bolnice. Trećeg muškarca je izbo po butini.

Navodno su se Britanci sukobili oko prodaje ampulica sa azotnim oksidom. On se udiše preko balona i izaziva smanjenje kiseonika u telu pa su korisnici omamljeni, što se mladima na žurkama očito sviđa. U Hrvatskoj se mogu legalno kupiti, a u Britaniji je zabranjen, pa mladi Britanci u Hrvatskoj legalno uživaju u tom opijatu. Ampulica u radnji stoji tri kune, a u klubovima ih prodaju i po sto kuna pa je zarada velika. Upravo su se oko toga sukobile dve grupe dilera, a Kejn je u jednom trenutku izvukao nož i počeo da napada okupljene.

Posle napada i ubistva pobegao je na parking Zrća i zamolio stranca sa žurke da ga “prebaci” na skuteru. Ovaj je to učinio, navodno i ne znajući da vozi ubicu koga je poznavao samo po nadimku. Kako je Kejn došao do Splita, policija će utvrditi istragom.

U četvrtak su ga doveli u stanicu u Novalju, a juče je dobio pritvor od pritvor do 30 dana. Branio se ćutanjem, a angažovao je zagrebačke advokate.

Na pitanje novinara kakva je mogućnost da se Kejn izruči britanskom pravosuđu, sudija Visković je rekao kako je to složena procedura o kojoj se odlučuje tek posle podizanja optužnice. Velika Britanija može tražiti njegovo izručenje jer je njihov državljanin.

Kurir.rs/24sata.hr Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track