POSLE SLUČAJA KOJI JE ŠOKIRAO HRVATSKU: 4 policajca na disciplinskom sudu zbog velikih propusta
Foto: Profimedia

KAZNA

POSLE SLUČAJA KOJI JE ŠOKIRAO HRVATSKU: 4 policajca na disciplinskom sudu zbog velikih propusta

Hrvatska -

Protiv četvorice policajaca biće pokrenuti postupci pred disciplinskim sudom u Splitu zbog utvrđenih propusta u slučaju devojke (18) koju je pre dve nedelje krvnički pretukao 31-godišnji muškarac u Zadru.

Darko Kovačević je devojku pretukao u jednom zadarskom kafiću, posle čega je pobegao.

"Posle dovršenog kriminalističkog istraživanja ovog događaja u javnosti su se pojavile javno izrečene sumnje u zakonitost i kvalitet postupanja policije, što je bio povod za vanredni nadzor. Prema rezultatima kontrole, policijski službenici sproveli su kriminalističko istraživanje, i osumnjičenu osobu uz krivičnu prijavu predali nadležnim telima.

Utvrđene su nepravilnosti u postupanju koje se odnose na dinamiku i ažurnost u samom postupanju nekih policijskih službenika i nepravovremeno sprovođenje nekih radnji u postupku", navodi se u saopštenju.

Protiv četvorice policajaca biće pokrenuti odgovarajući postupci pred disciplinskim sudom u Splitu, ističu iz PU zadarske.

Međutim, utvrđeno je da je policija nije učestvovala u zataškavanju ili neprimereno i neprofesionalno komunicirala sa građanima.

S obzirom na negativnu atmosferu koja se stvorila proteklih dana u javnosti, iz PU zadarske podsećaju da se u junu, na njihovom području i na području susedne policijske uprave, dogodilo nekoliko teških događaja koji su opravdano izazvali interesovanje i zabrinutost građana.

U ovim događajima reakcija policije bila je efikasna i kvalitetna i svi su razrešeni u najkraćem roku, navodi se.

Kurir.rs/Index.hr Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track