OBRT U NASTAVKU SUĐENJA SANADERU! Odbrana tvrdi da je  veštačenje bilo nezakonito i traži da se ponovi!
Foto: Beta/Admir Buljubašić

OPET POVRATAK NA POČETAK?

OBRT U NASTAVKU SUĐENJA SANADERU! Odbrana tvrdi da je veštačenje bilo nezakonito i traži da se ponovi!

Hrvatska -

U Zagrebu je nastavljeno suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu i ostalima u slučaju Fimi Media.

Sanader i ostali optuženi terete se za osnivanje i punjenje crnog fonda Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) donacijama i milionima izvučenim iz javnih i državnih preduzeća.

Advokat Davor Budin, koji brani HDZ, zatražio je od Sudskog veća da odluči da li je finansijski veštak Zrinko Ručević bio kvalifikovan za veštačenje. Odbrana tvrdi da nije i da je reč o nevažećem dokazu, pa traži novo veštačenje, a dok se to ne reši, traži da se postupak prekine i da se oglasi ministar pravosuđa.

foto: Printscreen YouTube

I Sanaderov advokat Jadranka Sloković tvrdi da Ručević nije dovoljno kvalifikovan i traži da se veštačenje izuzme kao nezakonito, a njenom zahtevu pridružili su se advokati svih optuženih.

Međutim, zamenica direktora USKOK-a Željka Mostečak protivi se tom zahtevU i tvrdi da status veštaka Ručevića nije sporan.

Zrinko Ručević, čiju stručnost odbrana osporava, veštačio je u 18 predmeta, među kojima su i postupci koji se vode protiv Mamića i Vidoševića. Zato se postavlja pitanje što će se desiti ako se u slučaju Fimi Medija njegovo veštačenje proglasi nevažećim dokazom.

Kurir.rs/Dnevnik.hr

Foto: Beta/Admir Buljubašić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track