Najnovije vesti

PRAVA ISTINA O ŽIVOTU U NEMAČKOJ: Gastarbajter otkrio  kako da ZA 10 DANA ZARADITE 2.600 EVRA i bez dlake na jeziku priča o situaciji u toj zemlji!
Foto: Youtube

otovorio dušu

PRAVA ISTINA O ŽIVOTU U NEMAČKOJ: Gastarbajter otkrio kako da ZA 10 DANA ZARADITE 2.600 EVRA i bez dlake na jeziku priča o situaciji u toj zemlji!

Hrvatska

Alen iz Hrvatske, koji već nekoliko godina sa porodicom živi u Nemačkoj, rešio je da ispriča, kako kaže, pravu istinu o životu u toj zemlji.

"Naletim na jednog čoveka koga sam upoznao pre 2 godine. On je od prošle godine u penziji. Situiran, ima stan tu u Regenznburgu. Već 40 godina je u Nemačkoj. Kaže mi šta mi treba da snimam na Jutjubu... kaže mi nije to baš tako", počinje priču Alen.

- A šta nije u redu? Gde grešim?

- Pričaš suviše ljudima da je dobro a znaš da se radi mnogo..., kaže mi taj čovek.

- A šta nije dobro? Šta radiš tu, što se onda nisi dole vratio. Stan imaš ovde, iznajmio od 800 evra. On i žena penzije imaju preko 1.500 evra zajedno. U čemu je problem? Što nisi dole ostao pre 40 godina pa bi imao 100 evra penziju", kaže Alen i nastavlja:

"Ja sam našao da ti pričam jebem te. Kukaš 30 godina, i Bogu si dopizdio. Što se ne vratite dole? Ja da mi nije dobro ja bi se spakovao i otišao negde gde mi je bolje. Kažu skup stan, osiguranje za kola, hrana, odeća... Stan je skup ali za to možeš da zaradiš. Ja sam 10 godina bio u Zagrebu podstanar i plaćao stanove 300-400 evra a radio za 700. Pa kakav je to život? Ovde u Nemačkoj stan plaćaš 600 ili 700 evra a ti i žena radite za 3.500. Pa jebo te daj mi tu računicu. Idi onda kod naših se leči pa čekaj pregled tri meseca. Ovde svaka konjina koja hoće da radi može da uspe. Ja sam jedan od tih konjina koji hoće da radi", rekao je Alen.

A onda je ispričao kako se za 10 dana može zaraditi skoro 3.000 evra.

"Farbanje fasade je ovde jako traženo. Za dve nedelje godišnje ili za nepunih 90 sati rada sam zaradio čisto 2.600 evra. E sad razmislite koliko ljudi u BiH, Srbiji, Hrvatskoj rade za te pare čitavu godinu. Ako se pokažete kao dobar radnik toliko vas traže da od ponuda ne možete da živite", napomenuo je on. 

Kurir.rs/Foto: Youtube

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV +18) MAJKU TI KRVAVU: Baba gastarbajterka tera telefon u majčinu, NEMCI ZANEMELI!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...