NOVINAR TONČI PERCAN O TOMPSONU NA SLAVLJU VATRENIH: To liči na ustaški državni udar! Modrić je bio moj bog, odričem ga se zbog Perkovića!
Foto: Printskrin

oštre kritike

NOVINAR TONČI PERCAN O TOMPSONU NA SLAVLJU VATRENIH: To liči na ustaški državni udar! Modrić je bio moj bog, odričem ga se zbog Perkovića!

Hrvatska -

Rasprava o dočeku hrvatske fudbalske reprezentacije s Mundijala u Rusiji, koji je upriličen u Zagrebu, i dalje ne jenjava zbog toga što je taj događaj pokvarilo prisustvo ustaški nastrojenog pevača Marka Perkovića Tompsona.

Na taj skandal osvrnuo se nizom tvitova i novinar Tonči Percan, koji živi i radi u Švedskoj, a koji je oštro kritikovao Tompsonovo prisustvo na dočeku.

Percan je, između ostalog, poručio da je dobro što Hrvatska nije osvojila Mundijal, inače bi ovo bio skandal svetskih razmera.

On je naveo da će radije biti navijač jedne multikulturalne Francuske nego ustaške Hrvatske, jer se tu povlači granica između varvarizma i civilizacije.

U jednom od tvitova Percan je naveo da Modrić ne zaslužuje da bude kapiten nacionalne reprezentacije zbog toga što je insistirao da ustaški pevač bude gost na dočeku, a onda je objasnio:

A među najnovijim tvitovima, danas objavljenim, nazvao je Tompsonovo učešće na javnom svečanom dočeku nacionalne fudbalske reprezentacije pokušajem mekog državnog udara.

Podsećamo, više hrvatskih novinara upozorilo je na to da je Tompsonovo pojavljivanje pokvarilo doček, uništilo atmosferu zajedništva, koja karakteriše novu Hrvatsku i ukaljalo ugled te zemlje u svetu.

Kurir.rs/Dnevno.hr

Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track