SKANDAL U BAŠKOJ VODI! Dok se nesrećna Slovakinja utapala, spasioci uživali u kafiću!
Foto: Printscreen YouTube

nije imao ko da joj pomogne

SKANDAL U BAŠKOJ VODI! Dok se nesrećna Slovakinja utapala, spasioci uživali u kafiću!

Hrvatska -

Na popularnoj plaži Nikolina u Baškoj Vodi prošle subote utopila se turistkinja (62) iz Slovačke, što bi bila obična vest crne hronike, ali svedoci tvrde da na plaži nije bilo spasilaca - tvrde da su ih videli u jednom kafiću na plaži, ali prilično udaljenom od mesta nesreće.

"Žena je plutala na deset metara udaljenosti od spasilačkog tornja. Na njemu nije bilo nikoga. Nemački turista je primetio unesrećenu i tražio spasioca, ali nije ga pronašao. On je plivao za njom, izvadio je iz mora na plažu i pokušao da je reanimira. Spasioci su bili u kafiću 'Peti element' na kafi", tvrdi očevidac.

Drugi svedok potvrđuje tu priču.

"Ko zna koliko je stala u plićaku. Video sam je i ja, ali sam mislio da roni. Minuta se čini k'o deset sati u toj situaciji, a spasilac je brzo došao, kao i Hitna. Neki čovek je izvadio ženu iz mora i oživljavao je. Svi su brzo reagovali", kaže on.

foto: Printscreen YouTube

Nesrećnu Slovakinju iz mora je izvukao nemački turista

Pitanje je zašto je "neki čovek" spasavao ženu iz mora ako su tu bili spasioci?

"Spasioci su taman dolazili. Inače rade od 10 sati", kaže Ivo Granić, menadžer plaža u Opštini Baška Voda. On tvrdi da su spasioci bili na plaži i obilazili je, ali da im utopljenica nije zapela za oko jer "čovek kad pluta ili roni, ko može da zna da li je mrtav".

Međutim, u policijskoj izjavi piše da je dojava primljena oko 11 sati. Osim toga, dva spasilačka tornja pokrivaju plažu u dužini od oko 750 metara. Pitanje je da li su spasioci tek dolazili, bili u obilasku ili na tornju. Na konstataciju da su spasioci viđeni u kafiću u vreme nesreće, Granić kaže da ne zna za to.

foto: Printscreen YouTube

"Čovek je u obilasku, ide da šeta. Kad je unesrećeni u plićaku, ko će to da vidi" To je sve u minut, dva, tri. Nekidan je bio slučaj, dete se zagrcnulo u talasu. Spasilac je bio tu i za sekundu ga izvukao na obalu. Odradili su šta su imali da odrade", dodaje on.

Mara Mihajlović, načelnica Odeljenja za komunalne delatnosti, ima svoju priču.

"Spasilac je bio u obilčasku, zatim je došao, ali unesrećenoj nije bilo spasa. Žena je, nažalost, već bila mrtva. Komunalni redar je bio prisutan, on je pozvao policiju i čuvao telo dok pogrebno poduzeće nije stiglo. Dok su došli nije prošlo ni dva sata", kaže načelnica.

Kurir.rs/Slobodna Dalmacija

Foto: Printscreen YouTube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track