OSTAVKA ZBOG TOMPSONA: Plenkovićev savetnik smenjen jer je komentarisao doček fudbalera
Foto: Printscreen

SPORNI TVITOVI

OSTAVKA ZBOG TOMPSONA: Plenkovićev savetnik smenjen jer je komentarisao doček fudbalera

Hrvatska -

Stručnjak za odnose s medijima i političke komunikacije Krešimir Macan više nije posebni savetnik premijera Andreja Plenkovića za strateško komuniciranje, saopštila je hrvatska vlada.

U šturom vladinom saopštenju se navodi da je Macan razrešen odlukom premijera Plenkovića na lični zahtev.

Inače, Macan se kao premijerov savetnik poslednji put oglasio na dan svečanog dočeka hrvatskih fudbalera iz Rusije, gde su na Svetskom prvenstvu u fudbalu osvojili vicešampionsku titulu.

foto: Reuters

Njih je u Zagrebu dočekala masa ljudi obučena u crveno-bele "kockaste" dresove, ali je, prema oceni dela javnosti, pojavljivanje pevača Marka Perkovića Tompsona, koji u svojim pesmama glorifikuje ustaštvo, ostavilo "veliku mrlju" na taj, inače, veličanstven doček.

Preciznije, Macan je reagovao na objavu novinara Tončija Percana, koji je na Tviteru napisao da odsustvo državnog vrha, a učešće Tompsona na dočeku "miriše na meki ustaški državni udar".

foto: Printskrin

Macan je taj tvit prokomentarisao kratko rečima: "Koji nije uspeo..."

Na toj društvenoj mreži se polemisalo da li neko ko radi kao posebni savetnik premijera ima pravo na lični stav i može li tek tako nekoga da nazove "marginalnom grupom", koja je pokušala da izazove "meki državni udar".

Mnogi su pitali i da li će se vlada i premijera Plenkovića distancirati od posebnog savetnika zaduženog za strateško komuniciranje s javnošću.

Plenkovićev savetnik za medije kasnije je pokušao da se odbrani od lavine napada navodeći da on nije prozivao ni selektora ni igrače hrvatske reprezentacije zbog bilo čega u vezi sa dočekom, ali izgleda da mu to nije baš mnogo pomoglo.

Ratko Knežević, ekonomski stručnjak, napisao je sledeće: "Gospodine Macan, vi ste PR savetnik premijera Hrvatske po Ustavu. Vest o Vašem nameštenju objavljena je u svim medijima. Ako vi kažete “da nije uspeo državni udar” onda obični građanin misli da je pokušaja državnog udara bilo. Nažalost, to je tako. PR je ozbiljan biznis, jer je upravljanje percepcijom. Velika većina građana RH nije imala tu percepciju koja joj je – ne ulazimo sada u razloge – htela biti nametnuta i Vi morate snositi posledice S “državnim udarima” u demokraskoj zemlji se ne šali, u bilo kojem kontekstu".

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track