POBUNA U RIJEČKOM ZATVORU: Robijaši štrajkuju glađu traže ostavku Uprave i posetu lekara i psihijatra
Foto: Profimedia

širi se

POBUNA U RIJEČKOM ZATVORU: Robijaši štrajkuju glađu traže ostavku Uprave i posetu lekara i psihijatra

Hrvatska -

Pobunjeni zatvorenici tvrde da se u zatvor neredvno pozivaju zatvorski lekar, zubar i psihijatar, žale se na rad jedne medicinske sestre i ističu da je pojedincima uskraćeno vreme za dvočasovnu šetnju zatvorskim dvorištem.

"U Zatvoru u Rijeci u petak, 13. juna 2018. godine dva zatvorenika počela su sa odbijanjem zatvorske hrane zbog nezadovoljstva navodnim organizacionim problemima u radu Zatvora. Od ponedeljka, 16. juna 2018. godine smanjivao se broj zatvorenika koji odbijaju zatvorsku hranu pa sa današnjim danom, petkom, zatvorsku hranu ne uzima jedan zatvorenik”, stoji u odgovoru portparola Uprave za zatvorski sistem na pitanja riječkog Novog lista.

Na adresu Novog lista je, naime, početkom nedelje je stiglo pismo nekolicine zatvorenika u kojemu navode da su, nezadovoljni tretmanom u zatvoru počeli da odbijaju porcije odnosno štrajkuju glađu. Portparol Uprave za zatvorski sistem ističe da “odbijanje zatvorske hrane nije štrajk glađu”.

"Odbijamo porcije, to jest štrajkujemo glađu zbog osnovnih stvari koje su nam uskraćene”, piše na početku pisma poslatog iz riječkog zatvora redakciji Novog lista. U pismu se navodi da je njih nekoliko nezadovoljno tretmanom stručnih osoba Zatvora u Rijeci koji "obećavaju" ali ne ispunjavaju ono što su obećali”.

Konkretno, pobunjeni zatvorenici tvrde da se u zatvor neredovno pozivaju zatvorski lekar, zubar i psihijatar.

Navodi se slučaj medicinske sestre čijim radom zatvorenici nisu zadovoljni, a ističu i to da je pojedincima uskraćeno vreme za dvočasovnu šetnju zatvorskim dvorištem.

Najprije su dvojica zatvorenika počela da odbijaju hranu, a potom su im se navodno pridružila još šestorica.

Kurir.rs/Net.hr

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track