STRAŠNA OLUJA STIŽE U SRBIJU! 10.000 MUNJA POGODILO BALKAN ZA JEDNU NOĆ: Jedna ZAPALILA GROBLJE, udario grad veličine šljive (FOTO, VIDEO)
Foto: Printscreen/ Facebook

NEVREME U REGIONU

STRAŠNA OLUJA STIŽE U SRBIJU! 10.000 MUNJA POGODILO BALKAN ZA JEDNU NOĆ: Jedna ZAPALILA GROBLJE, udario grad veličine šljive (FOTO, VIDEO)

Hrvatska -

U noći između subote i nedelje vreme u Istri bilo je burno, a na moru zapadno od poluostrva došlo je do razvoja jakih oluja.

Pritom su se razvile dve vrlo snažne oluje, jedna kod Rovinja, a druga kod Umaga. Zabeležena je velika grmljavinska aktivnost, a u samo dva sata prema Blitzortungu zabeleženo je više od 10.000 udara munja!

U Petroviji pored Umaga je munja udarila na lokalno groblje gde je zapalila stablo i izazvala požar. Na svu sreću, prema informacijama s terena, vatrogasci su bili na terenu već za 10-ak minuta te je sprečeno širenje vatre na kapelicu, piše Jutarnji list.

Nešto pre tri sata ujutro nevreme je zahvatilo i Pulu, a u delovima grada nakratko je padao i grad veličine šljive. Uprkos silovitom naletu kiše, obilnije padavine do tri sata nisu zabeležen. Na Brijunima je palo 15 mm, u Flengima 14 mm, Puli i Rovinju 13 mm, a u Buzetu 11 mm. Najjači vetar zabeležen je u Puli, meteorološka stanica Stoja zabeležila je udar od 70 km/h, piše Istramet.

Prema najnovijoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, u nedelju Hrvatsku očekuje nestabilno vrijeme, iako će biti i sunčanih razdoblja.

Povremeno će padati kiša ili pljuskovi sa grmljavinom, ponegde moguće i izraženiji.

Zbog mogućeg novog nevremena za celu Hrvatsku, uz izuzetak južnog priobalja, DHMZ je putem Meteoalarma izdao žutu uzbunu, koja upućuje na potencijalno opasne vremenske uslove.

Kurir.rs/ Jutarnji.hr

Foto: Printscreen/ Facebook

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track