HRVATE INTRIGIRA MISTERIOZNI AUTOBUS: Ušao iz BiH, ali na granici ni policija ni carina ga nisu pregledali, niko ne zna ko je bio unutra!
Foto: Profimedia

dva meseca bez odgovora

HRVATE INTRIGIRA MISTERIOZNI AUTOBUS: Ušao iz BiH, ali na granici ni policija ni carina ga nisu pregledali, niko ne zna ko je bio unutra!

Hrvatska -

Pre tačno dva meseca, 27. maja, u Hrvatsku je iz BiH ušao autobus.

Ta informacija ne bi bila ni po čemu zanimljiva da je ne prati jedan neverovatan "detalj". Naime, policajci koji su nadležni za proveru identiteta putnika prilikom ulaska u Hrvatsku, nisu pregledali ni jednu jedinu osobu iz tog autobusa, javlja Telegram.

Sve se dogodilo na graničkom prijelazu Stara Gradiška u večernjim satima, a koliko je putnika bilo u autobusu - ne zna se.

Index.hr je o ovom neobičnom događaju poslao niz pitanja Ministarstvu unutrašnjih poslova, ali ni na jedno od njih nismu dobili konkretan odgovor.

"Možemo da potvrdimo da smo upoznati s informacijama koje navodite.

Tačnost navoda proveravaju nadležne službe Ministarstva", stoji se u šturom odgovoru MUP-a.

S obzirom na to da putnici u autobusu nisu identifkovani, a nije sprovedena ni carinska kontrola, pa tako ostaje nepoznato šta se sve nalazilo u prtljagu putnika koji su iz BiH ušli u Hrvatsku.

S obzirom na to da policija ima obavezu da utvrdi identitet svih osoba koje ulaze u Hrvatsku, jasno je da se radi o neshvatljivom propustu za koji bi neko, ako se utvrdi da on zaista i dogodio, morao da odgovara.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track